Презентація підручника «Інженерна графіка. Машинобудівне креслення»

18 жовтня 2022 року в навчально-науковому механічному інституті відбулася презентація нового підручника, що тільки був надрукований : «Інженерна графіка. Машинобудівне креслення» : підручник / М. М. Козяр, О. Р. Стрілець, А. П. Сафоник. – Херсон : Олді+, 2022. – 476 с. ISВN 978-966-289-640-4.

Дуже приємно, що авторами його є доктор педагогічних наук, професор Микола Козяр, кандидат технічних наук, доцент Олег Стрілець кафедри теоретичної механіки, інженерної графіки та машинознавства та доктор технічних наук, професор Андрій Сафоник кафедри автоматизації, електротехнічних та комп’ютерно-інтегрованих технологій.

Рецензенти:

- Шкіца Л.Є., доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри інженерної та комп’ютерної графіки Івано-Франківського національного університету нафти та газу;

- Налобіна О.О., доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри будівельних, дорожніх, меліоративних, сільськогосподарських машин і обладнання Національного університету водного господарства та природокористування;

- Сяський А.О., доктор технічних наук, професор кафедри загально-технічних дисциплін, технологій та цивільної безпеки Рівненського державного гуманітарного університету.

Вихід цього підручника обумовлено недостатньою кількістю спеціалізованої літератури з машинобудівного креслення в Україні, і було рекомендовано Вченою радою Національного університету водного господарства та природокористування (протокол № 6 від 29.07.2022 р.).

У підручнику розглянуто основні правила оформлення конструкторської документації відповідно до вимог стандартів СКД України (ДСТУ) та міжнародних (ISO). Містить необхідні відомості з оформлення робочих креслеників деталей, креслеників складаних одиниць, схем й текстових документів. Наведено основні дані до розробки креслеників з урахуванням технологічної, конструкторської підготовки та міжнародного досвіду. Підручник містить питання до перевірки знань, глосарій, список рекомендованої літератури та додатки.

Підручник призначений для здобувачів закладів вищої освіти, які навчаються за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування» галузі знань 13 «Механічна інженерія». Може бути корисним інженерно-технічним і науковим працівникам, які займаються проектуванням та конструюванням технічних об’єктів.

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування