Громадське обговорення ОП першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 131 «Прикладна механіка»

З наступного 2023/24 навчального року в НУВГП для вступників буде запропонована нова освітня програма «Верстати та технології механічної обробки матеріалів» за спеціальністю 131 «Прикладна механіка».

20 квітня, для забезпечення якнайкращої підготовки здобувачів бакалаврського рівня вищої освіти за вказаною спеціальністю, на кафедрі теоретичної механіки, інженерної графіки та машинознавства відбулося громадське обговорення нової освітньо-професійної програми, проект якої раніше був оприлюднений на платформі Експертум НУВГП.

На зустрічі, окрім членів майбутньої випускової кафедри (а саме, завідувач кафедри – професор Козяр М.М., гарант програми – доцент Стрілець О.Р., доценти Серілко Л.С., Сасюк З.К, Войтович Л.В) і викладачів інших кафедр, що забезпечуватимуть викладання дисциплін освітньої програми, в обговоренні ОПП взяли участь колеги з інших вишів регіону, що займаються підготовкою фахівців за спеціальністю 131 «Прикладна механіка» та представники виробництв Рівненщини та суміжних областей. Учасники зустрічі самостійно ознайомились зі змістом ОП напередодні, тому завідувач кафедри професор Козяр М.М. відразу передав слово для обговорення присутнім представників підприємств. Зокрема начальник конструкторсько-технологічного відділу РАЕС Яйченя П.П. підкреслив необхідність фахівців, що володіють навиками користування, налагодження та програмування верстатів для обробки матеріалів, особливо з числовим програмним керуванням. Керівник конструкторського відділу ТОВ "Атоммонтажсервіс"; підтримав колегу, вказавши на переваги верстатів з ЧПК в порівнянні з старішими аналогами та дефіцит спеціалістів, яких не потрібно було б перевчати з інших технічних спеціальностей. Коєш В. В., технічний заступник директора ТОВ «Вартхаус груп», додав про важливість вивчення сучасних CAD/CAM/CAE систем, які займають суттєву частину Освітніх компонент ОПП, що обговорюється. Загалом виробничники підтримали ініціативу створення освітньої програми такого напрямку. Серед освітян, в обговоренні взяли участь представники Національного університету «Львівська політехніка» (проф. Малащенко В.О.), Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (проф. Панчук В.Г.), Луцького національного технічного університету (доцент Редько Р.Г.) та ін. Їхні слушні зауваження, поради і пропозиції, після достатньо ретельного аналізу освітніх компонентів будуть враховані в остаточному варіанті ОП - для покращення якості підготовки бакалаврів за вказаною ОП.
Завідувач кафедри професор Козяр М.М., гарант і члени проєктної групи ОПП «Верстати та технології механічної обробки матеріалів» щиро вдячні учасникам зустрічі за приділену увагу, відгуки, конструктивні рекомендації та пропозиції щодо змісту освітньої програми.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування