Громадське обговорення ОП другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 274 «Автомобільний транспорт»

З метою удосконалення підготовки здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 274 «Автомобільний транспорт» галузі знань 27 «Транспорт» 18 серпня на кафедрі автомобілів та автомобільного господарства відбулося громадське обговорення оновленої освітньо-професійної програми «Автомобільний транспорт», яка була оприлюднена платформі Експертум НУВГП.

Окрім членів проєктної групи з оновлення та супроводу освітньої програми (гарант програми – професор Марчук М.М., доценти Ігнатюк Р.М., Стадник О.С., Марчук Р.М., директор ТОВ «Ренамакс Логістик» Величко Р.П., магістрант Кнап Є.А.), в обговоренні ОПП взяли участь викладачі кафедри які забезпечують викладання дисциплін, що є обов’язковими й вибірковими компонентами ОП, представники освітньої спільноти з шести провідних вишів України, які також здійснюють підготовку здобувачів вищої освіти за даною спеціальністю, випускники зазначеної програми, стейкхолдери.

Гарант освітньо-професійної програми «Автомобільний транспорт» професор Марчук М.М. під час презентації проєкту освітньої програми зупинився на основних її складових (загальна інформація, мета, особливості, програмні компетентності та результати навчання, ресурсне забезпечення реалізації програми тощо), відзначив відповідність зроблених уточнень та внесених змін до проєкту освітньої програми відповідно Положення, що регламентує підготовку здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «Магістр» у Національному університеті водного господарства та природокористування. Особливу увагу було приділено освітнім компонентам та обґрунтуванню змістовного наповнення навчального плану.

На проект освітньо-професійної програми «Автомобільний транспорт» підготовки здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 274 «Автомобільний транспорт» отримано 4 рецензії роботодавців і 3 рецензії від представників академічної спільноти.

По завершенню представлення проєкту освітньо-професійної програми «Автомобільний транспорт» учасники заходу перейшли до його обговорення та висловлювання власних думок. В обговоренні взяли участь представники Львівського національного університету природокористування, Національного транспортного університету, Вінницького національного університету, компанії «Вік-Експо», ТОВ «Ренамакс Логістик» ТДВ «Рівненське РТП» та інших ВНЗ і підприємств.

Ділячись враженнями щодо змістовної частини освітньо-професійної програми, всі виступаючі відзначили ті покращення та позитивні зміни у представленому проєкті ОП, порівнюючи її з попередньою освітньою програмою. Їхні слушні зауваження, поради і пропозиції, після достатньо ретельного аналізу освітніх компонентів будуть враховані в остаточному варіанті ОП - для покращення якості підготовки магістрів за вказаною ОП.

В.о. завідувача кафедри доцент О.С. Стадник, гарант і члени проєктної групи ОПП «Автомобільний транспорт» щиро вдячні учасникам зустрічі за приділену увагу, відгуки, конструктивні рекомендації та пропозиції щодо змісту освітньої програми.

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування