гостьова лекція за темою "The importance of soil biodiversity for ecosystem well-being and humanity"

25 вересня  відбулась гостьова лекція за темою "The importance of soil biodiversity for ecosystem well-being and humanity" від доцента Шведського сільськогосподарського університету Nadia Maaroufi для студентів спеціальності Агроінженерія. Зроблено акценти на Глобальних Цілях сталого розвитку до 2030 року.

У відповідності до рекомендацій Конференцій ООН з навколишнього середовища і розвитку (Ріо-де-Жанейро, 1992 р. і Йоганнесбург, 2002), а також міністерських конференцій в Києві (2003) і Вільнюсі (2005), вивчення проблем переходу суспільства до сталого розвитку має входити в програми підготовки фахівців за всіма спеціальностями як складова частина, або ж бути організовано як окремий загальний курс. Це означає, що незалежно від предметної області (спеціальності) майбутні фахівці мають бути не тільки ознайомлені з концепцією переходу суспільства до сталого розвитку, але й усвідомлювати необхідність такого переходу вже зараз. Лектор детально ознайомила студентів із одним із екологічних індикаторів сталого розвитку – ґрунтом і, зокрема, ґрунтовою біотою, її класифікацією. Студенти ознайомились із різноманітними екосистемними функціями, які виконує ґрунтова біота. 

До лекції також доєднались студенти спеціальності Агрономія.

Колектив кафедри дякує Nadia Maaroufi за цікаву лекцію і доценту кафедри Агроінженерія Валецькій О.В. за організацію зустрічі та переклад матеріалу.

Чекаємо нових зустрічей з нашими колегами!

Доцент кафедри Агроінженерії
Микола ГОЛОТЮК

 

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування