Вшанування Героїв Крут 2024

29 січня, до річниці пам'яті Героїв Крут, студенти 1 та 2 курсів спеціальності «Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології» провели зустріч,

віддавши шану стійкості та мужності молодих хлопців, які так само, як і сьогоднішні захисники України, стали на захист української держави та зупинили нападника.
Завдяки звитязі та сміливості українських вояків, більшовицький наступ на Київ було зупинено на чотири дні. Це дало змогу укласти Брест-Литовську мирну угоду між Українською Народною Республікою та державами Четверного союзу.
Цим документом Україна визнавалась самостійною державою з західним кордоном, що існував між Австро-Угорщиною й Росією до 1914 року. Договір передбачав встановлення дипломатичних відносин між деякими країнами, повернення військовополонених, обмін цивільних інтернованих, відмову від будь-яких анексій і контрибуцій, негайне відновлення економічних контактів і взаємного обміну товарами.
Після здобуття Україною Незалежності подвиг героїв Крут посів гідне місце в пантеоні національної слави, ставши символом патріотизму і жертовності у боротьбі за державну незалежність.
Завжди маємо пам'ятати, якою ціною виборюється свобода!

Доцент Кафедри водної інженерії та водних технологій Світлана Козішкурт.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування