Робочий візит викладачів кафедри ГЕ, ТЕ та ГМ в Чеський технічний університет м. Прага

Викладачі НУВГП з 16 по 22 вересня 2023 р. перебували з робочим візитом в м. Прага, відповідно до грантового проєкту «Зміцнення професійного потенціалу в галузі числового моделювання потоків».

Відповідно до грантового проєкту «Зміцнення професійного потенціалу в галузі числового моделювання потоків», який було виграно Чеським технічним університетом та Національним університетом водного господарства та природокористування в рамках програми «Зміцнення професійного потенціалу державних університетів України та Молдови» від Міністерства закордонних справ Чеської Республіки», передбачалось отримання нового досвіду з фізичного та чисельного моделювання гідравлічних явищ.   З цією метою представники кафедри гідроенергетики, теплоенергетики та гідравлічних машин (завідувач кафедри, д.т.н., професор Рябенко О.А., к.т.н., доцент Сунічук С.В., к.т.н., доцент Галич О.О., к.т.н., доцент Тимощук В.С. та аспірант Зайчук Р.М.) з 16 по 22 вересня 2023 р. перебували з робочим візитом в м. Прага.

В рамках візиту чеські колеги поділитись передовими технологіями щодо модернізації, технічного оснащення гідравлічної лабораторії університету та проведення фізичного моделювання.

Для вивчення особливостей роботи обладнання, потужностей станцій і нюансами передачі виробленої енергії в загальну мережу були організовані екскурсії на гідроакумулюючу електростанцію Штеховіце, малі гідроелектростанції Троя і Єсеніце, чесько-американську інженерно-виробничу компанію MAVEL з постачання обладнання для ГЕС. Фахівці з НУВГП отримали унікальну можливість перейняти досвід Чехії у реалізації інноваційних енергетичних проектів.

Крім того відбувся тренінг з використання програмного комплексу HEC-RAS. Під час навчання викладачі кафедри успішно виконали ряд завдань з 1D та 2D моделювання, в результаті чого отримали відповідні сертифікати.

Також за підсумками зустрічі було прийнято рішення створити робочі групи для подальшої комунікації та можливість співпраці наших університетів для підготовки грантових заявок.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування