Пішов з життя колишній доцент кафедри водної інженерії та водних технологій, відмінник освіти України Мендусь Петро Ілліч

З глибокою скорботою колектив кафедри водної інженерії та водних технологій повідомляє, що 1 листопада 2023 року пішов з життя кандидат технічних наук, колишній  доцент кафедри  водної інженерії та водних технологій, відмінник освіти України Мендусь Петро Ілліч

Мендусь Петро Ілліч народився 29 червня 1947 року в селі Рахни Гайсинського району Вінницької області.

В 1965 році вступив до Українського інституту інженерів водного господарства на гідромеліоративний факультет.

В 1970 році, після закінчення інституту і отримання кваліфікації інженера-гідротехніка за спеціальністю “Гідромеліорація”, вступив до аспірантури при кафедрі сільськогосподарських гідротехнічних меліорацій УІІВГ.

У 1973 році був прийнятий на роботу на кафедру сільськогосподарських гідротехнічних меліорацій УІІВГ на посаду асистента.

В 1975 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 06.01.02 «Меліорація і зрошуване землеробство» на тему “Вплив зрошувальних каналів різних конструкцій на ККД рисових систем і прилеглі території в умовах дельти Дунаю”. Починаючи з 1975 року працював на кафедрі гідромеліорацій на посаді старшого викладача, а з 1979 року – доцента.

Читав навчальні дисципліни “Основи гідромеліорацій”, “Комплексні меліорації”, “Інженерні меліорації”, “Гідромеліоративні системи”.

Упродовж роботи в університеті активно займався науковою роботою з проблем рисосіяння в Україні. Крім рисової тематики, займався дослідженнями стану й ефективності протиерозійних гідротехнічних  споруд на Рівненщині, розробкою комплексу меліоративних машин для обслуговування та експлуатації водогосподарських об’єктів. Впроваджував результати наукової роботи в навчальний процес. Успішно співпрацював в науковій роботі з талановитою студентською молоддю.

За досягнуті успіхи в навчально-методичній та науковій роботі неоднаразово відзначався і заохочувався адміністрацією університету, нагороджений почесною грамотою Міністерства освіти і науки України, знаком “Відмінник освіти України”, Почесним знаком Держводагентства України.

Петро Ілліч  автор та співавтор понад 80 наукових і навчально-методичних праць, серед яких 7 підручників та посібників.

 

Світла пам’ять про Мендуся Петра Ілліча назавжди залишиться в наших серцях

Колектив кафедри водної інженерії та водних технологій, а також весь колектив навчально-наукового інституту енергетики, автоматики та водного господарства висловлюють глибоке співчуття рідним та близьким померлого.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування