Перемога довідника «БУРШТИН ПОЛІССЯ» в обласному конкурсі «Краща книга Рівненщини»

Перемога довідника «БУРШТИН ПОЛІССЯ», виданого в НУВГП авторами Мельничуком В.Г., Криницькою М.В. в обласному конкурсі «Краща книга Рівненщини»

10 вересня 2020 року в приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки відбулося нагородження переможців десятого ювілейного обласного конкурсу «Краща книга Рівненщини», заснованого Рівненським обласним відділенням Української бібліотечної асоціації.

Під час конкурсного відбору було опитано та проанкетовано близько 9 000 осіб. На заключному етапі визначено 52 книги, серед яких члени журі конкурсу визначили кращі видання у 10-ти номінаціях. У номінації «Краще довідкове видання» перемогу здобув довідник «Бурштин Полісся», що вийшов з друку у  видавництві Національного університету водного господарства та природокористування (Рівне: НУВГП. - 2018 р. - 234 с. ) Авторами  довідника є викладачі  кафедри геології та гідрології Віктор Григорович, д. геол. н, професор і Марія Криницька, к. геол. н., доцент –  відомі фахівці з геології Поліського регіону.

У довіднику наведено основні відомості про поліський бурштин: історію його досліджень, речовинний склад і властивості, стратифікацію, районування і будову бурштинових покладів,  описано методи пошуків, геологічної розвідки, видобутку та розробки бурштинових родовищ. Окрім того, коротко викладено технологію переробки бурштину-сирцю у ювелірні вироби, а також методи його гемологічної експертизи та ідентифікації.

Довідник створений з метою підвищення обізнаності громадян та економічної спільноти стосовно інвестиційного потенціалу Українського Полісся. І хоч довідник вченою радою НУВГП рекомендовано для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальностями «Науки про Землю» та «Гірництво», він може бути корисний для всіх, хто пов'язаний з бурштиновими промислами і хто цікавиться природним багатством Полісся. За цим довідником студенти різних спеціальностей у НУВГП вивчають вибіркову дисципліну «Основи пошуків, видобування і експертизи бурштину».  Книжка містить багато кольорових ілюстрацій, що робить її зрозумілою і  легкою для сприйняття. Читацька спільнота Рівненщини високо оцінила дане видання за можливість пізнати із сторінок цього авторитетного наукового джерела достовірну інформацію про «сонячний камінь» нашого краю.

Читайте нас також: 

               

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування