Ознайомлення з технологією будівництва ставка накопичувача

В рамках викладання навчальних дисциплін з реконструкції водогосподарських систем, зокрема гідромеліоративних, був проведений ознайомчий виїзд на будівництво ставка-накопичувача.

29.09.2023 р., за сприяння члена ради роботодавців ННІЕАВГ, менеджеру напрямку Гідротехнічного будівництва компанії «ЕВРОІЗОЛ Geosynthetics», Кашталяна Я., було здійснено виїзд на будівництво ставка-накопичувача обємом 500 м3 води. Для гідроізоляції даної водойми були використані матеріали - геомембрана Agru Kunststofftechnik GmbH, 1.5 мм, а для нівілювання великих часточок грунту у котловані водойми використано геотекстиль 500 щільності. Площа гемембрани та геотекстиля - по 350м2. Зварювання мембрани проводилося методом гарячого клину за допомого обладання Liester. Виконаний об’єкт, розташований в Рівненській області, прослужить не один десяток років.  

Ознайомлення з конструкцією і особливостями виконання робіт на конкретних прикладах, спілкування з проектантами та фактичними виконавцями будівельних операцій дозволяють краще підготувати здобувачів освіти до подальшої професійної діяльності, зокрема за спеціальністю 194 "Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології".

С. Клімов, доцент кафедри гідротехнічного будівництва та гідравліки

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування