Науково- технічний семінар SWAT: Soil and Water Assessment Tool

17 березня 2021 року на базі ННІ ВГП відбудеться науково- технічний семінар “Досвід та перспективи використання міжнародної моделі SWAT для визначення кількості та якості водних ресурсів при розробці та оцінці планів річкових басейнів”

Організатор семінару: ННІ ВГП Національного університету водного господарства та природокористування

Час проведення: 13:00 - 15:00 Тривалість 1.5 - 2,0 години

Мета семінару : 

1.Ознайомити викладачів-науковців та аспірантів профільних кафедр НУВГП з досвідом міжнародних та вітчизняних проектів  застосування міжнародної моделі  SWAT: Soil and Water Assessment Tool для визначення кількості та якості водних ресурсів   при вирішенні різноманітних завдань управління водними та земельними ресурсами у межах річкових  басейнів

2. Обговорити перспективи впровадження  у складі освітніх програм університету та навчальних програм для фахівців басейнових управлінь водного господарства моделювання водних ресурсів 

Матеріал буде презентуватись фахівцями, що  у різні роки були керівниками та виконавцями цілої низки міжнародних та вітчизняних проектів, у рамках яких було застосовано модель SWAT для вирішення різноманітних завдань управління водними та земельними ресурсами у межах річкових басейнів та  територій сільських громад. Проекти виконувались  на базі інституту водних проблем і меліорації ,результати  опубліковані у вітчизняних та міжнародних виданнях.

  • Жовтоног О.І. докт. с.г. наук професор, керівник та координатор міжнародних та вітчизняних проектів, експерт міжнародних організацій (СБ,ФАО,МФК) ,фахівець з управління зрошення, інтегрованого управління водними та земельними ресурсами, розвитку сільських територій.

  • Хоффманн М. – доктор філософії, фахівець з екології та якості водних ресурсів (освіта та докторська ступінь отримана в Німеччині), міжнародний експерт, фахівець щодо впровадження ЄВРД та моделювання водних ресурсів з використанням моделі   SWAT, геоінформаційних систем та даних космічних знімків, робота в ІВПІМ,співпраця з Університетом ім. Шевченка та  Інститутом гідробіології НАНУ.

Програма семінару

  • 1. Вступне слово від організаторів семінару (керівництво університету чи інституту чи зав. кафедри)- про мету та завдання семінару, представлення учасників – 10 хв.

  • 2. Жовтоног О.І. Досвід використання моделі  SWAT при виконанні міжнародних та вітчизняних проектів для оцінки різних сценаріїв водо -землекористування на територіях – 15 хв.

  • 3. Хоффманн М. – Характеристика та методи використання програмного та інформаційного забезпечення для роботи з моделлю  SWAT.Приклади розрахунків та вихідних результатів.- 20 ХВ.

  • 4. Питання та обговорення перспективи використання моделі SWAT у науковій та навчальній діяльності  підрозділів НУВГП-30 хв

  • 5. Підведення підсумків  семінару та рекомендації -15 хв.

Семінар проводиться онлайн з використанням сервісів Google for education

Для реестрації на семінар просимо заповнити Реестраційну форма семінару SWAT: Soil and Water Assessment Tool

після заповнення форми надається посилання на Google Meet

За запитаннями звертатись: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

 

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування