Міжнародний день грамотності 2023

Міжнародний день грамотності - це день, що об’єднує весь світ з приводу вшанування освіти та розвитку грамотності, які є невіддільною частиною особистості для повноцінного її функціонування у суспільстві, власного розвитку та втілення нових ідей на благо людства. Сьогодні ми маємо нагоду одноголосно товстою червоною лінією підкреслити, що кожна людина має право на освіту та доступ до навчання, а нехтування таким великим благом не може бути виправданим.

Враховуючи нинішній рівень глобального цифрового розвитку нашим обов’язком є використовувати усі надані нам можливості для удосконалення перш за все своєї рідної мови, вивчення іноземних мов, читання літератури, також здобуття нових навиків з будь-якого освітнього напрямку. Прикро, коли ми нехтуємо своїм потенціалом бути носієм потрібних знань, повністю заміняючи його штучним інтелектом, тобто зловживаємо сучасними технологіями. Але якою гарною оздобою для країни є освічене населення!

Вітаємо сьогодні й журналістів, які є не лише голосом нашої країни, але відважними захисниками населення, які постійно протидіють брехні ворога у медійному просторі. Журналісти докладають багато зусиль аби ми були проінформовані та були здатні вчасно прийняти виважене та обґрунтоване рішення. Велика вдячність українським майстрам слова, які день за днем несуть всі болі та радості разом з нами!

Бути професіональним журналістом - це чудова мрія, яка може бути втілена лише шляхом старанного навчання, виточення багатьох навиків, які охоплюють володіння мовами, знання законів, ораторські, письменницькі здібності або вправне керування камерою, в залежності від спрямування.

Як наголошує народна мудрість: “Грамоти вчиться - завжди знадобиться.” Тому пройшовши шлях шкільних років, а також і студентства, продовжуймо вчитися, бо така наснага ніколи не посоромить нас.

Гусаренко-Барська Ревекка

Гусаренко-Барська Єлизавета

студентки групи ГБВВ-11, ННІВГП

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування