Круглий стіл до Всесвітнього дня водних ресурсів 2023

22 березня світова спільнота відзначає Всесвітній день водних ресурсів. ННІВГП також проводить відповідні заходи.

Кампанія Всесвітнього дня води 2023 року проходить під гаслом «Прискорення змін», що закликає людей «Станьте тими змінами, які ви хочете бачити у світі» та заохочує вживати заходів у власному житті, щоб змінювати спосіб використання та управління водними ресурсами.

Навчально-науковий інститут водного господарства та природооблаштування також долучився до святкування Всесвітнього Дня води.

Зокрема, викладачами кафедри геології та гідрології спільно зі здобувачами першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальностями 103 «Науки про Землю» та 106 «Географія» було проведено круглий стіл, присвячений Всесвітньому дню води.

У межах вивчення навчальних дисциплін «Загальна гідрологія» (лектор –  Олена Будз, к.т.н., доцент), «Фізична океанологія» та «Конструктивна географія водних ресурсів» (лектор – Тетяна Басюк, к.геогр.н., доцент, керівник ОП «Конструктивна географія, управління водними та мінеральними ресурсами»), «Рекреаційне використання водних об`єктів» та «Раціональне використання природних ресурсів» (лектор –  Вікторія Холоденко к.геогр.н., доцент, керівник ОП «Гідрологія») студенти підготували проєкти, які продемонстрували під час роботи круглого столу, де було обговорено актуальні проблеми щодо раціонального використання, охорони, збереження та відтворення водних ресурсів нашої планети.

Доповіді студентів охоплювали широкий спектр питань: цікаві факти про воду (Анна Гаврон); стан вод і екологічні проблеми Світового океану (Ярослав Кашперський, Андрій Федорчук, Тетяна Станевич, Вадим Радько); характеристику поверхневих вод суші (Світлана Бордюженко, Владислав Буднік, Онищук Іван, Анастасія Цвид, Валерія Боришкевич); водні ресурси України та їх забруднення (Анастасія Гузюк, Вадим Коблюк). Також було обговорено  питання щодо негативного впливу військових дій на водні ресурси України.

Тетяна Олександрівна Басюк
кандидат географічних наук, доцент,
НУВГП, доцент кафедри геології та гідрології

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування