Круглий стіл «Стратегія розвитку системи зрошення в Україні»

Сьогодні представник НУВГП взяв участь в роботі круглого столу «Стратегія розвитку системи зрошення в Україні» який відбувся в м. Нова Каховка. Організований Всеукраїнською Аграрною Радою (ВАР) де було зібрано аграріїв, науковців, представників виконавчої гілки влади різних рівнів та народних депутатів обговорити стратегію розвитку зрошення в Україні.
Питання зрошення полів особливо актуально постало цього року, коли Південь України постраждав від аномальної посухи. На Одещині, яка зазнала збитків найбільше, загинула третина урожаю озимих. Але також це питання є актуальним і для Рівненщини.
Станом на сьогодні в нашій країні близько 2,17 млн га поливних земель, з яких через занепад більшої частини зрошувальних систем, поливається лише близько 500 тис га. Зрошувальна система України потребує якнайшвидшої «реанімації», задля чого необхідно напрацювати дієвий механізм її відновлення.
Крім цього були підняті питання стратегії розвитку системи зрошення України, економічна ефективність впровадження програми енергосервісу, представлені ключові положення законопроєкту про створення та функціонування об’єднань водокористувачів (ОВК), захист прав інвесторів - консолідація земель та приватизація побудованих об’єктів.
В обговоренні прийняли участь перший заступник голови Держводагенства України - Кузьменков Олексій, Народний депутат України – Олександр Ковальчук, Палиця Ігор, Чайковський Іван, Колихаєв Ігор, Тарасов Олег, директор ІВПіМ НААН - Михайло Ромащенко 
 

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування