День Соборності та Свободи України 2024

День Соборності та Свободи України є пам’ятним днем, який повертає нас у спогади Українського державотворення, тріумфального возз'єднання Українських земель Заходу та Сходу в єдину та відтоді незламну державу!

Цим подіям передувало проголошення Української Народної Республіки самостійною, незалежною, вільною державою. Рівно через рік, 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві було проголошено об’єднання УНР та ЗУНР у соборну Україну. На відзначення річниці 1990 року між Львовом і Києвом утворився величезний "живий ланцюг", в якому взяли участь мільйони людей, взявшись за руки. У 1999 році Президент України Леонід Кучма видав указ, яким офіційно визначив 22 січня державним святом, відзначаючи День Соборності України.

Мрія, якою палали серця Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Петра Дорошенка, Пилипа Орлика, і до якої вони мужньо йшли нарешті втілилася. Ці події є нічим іншим, як доказом вольового духу, національної свідомості та єдності українського народу.

Ми пишаємось своєю історією, для нас є честю належати до народу, який пережив та подолав труднощі, зберігаючи свою ідентичність. Ми пишаємось тим, що наші предки виявили себе справжніми героями, взявши на себе важку відповідальність за нашу долю.

Щиро вітаємо громадян України з Днем Соборності та Свободи нашої любої Неньки! Нехай наша єдність та незламність дивує світ та буде прикладом для наших майбутніх поколінь, заради яких ми живемо та боремось. Стіймо у тій свободі, до якої ми покликані, і вірмо, що з Божою поміччю ми збережемо те, що маємо і зовсім скоро наші серця будуть потішені мирним небом над нами.

 

Студенка групи ГБВВ-21 Гусаренко-Барська Р. В.

Студенка групи ГБВВ-21 Гусаренко-Барська Є. В. 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування