День пам’яті та примирення 2024

Сьогодні ми відзначаємо День пам’яті та примирення, присвячений споминам жертв Другої світової війни та з кожним днем самі ще більше усвідомлюємо яким великим болем пронизані ці події. Неможливо переоцінити жертву, що покладена у найжорстокішій боротьбі за всю історію людства - мільйони душ, які теж хотіли жити, а скільки серед них дітей, жінок, просто бабусь та дідусів ...

Два тоталітарних режими нацистський та комуністичний боролись один проти одного, вони пронеслися наче вогняним смерчем і нашими землями. Незліченна кількість злочинів ними здійснена проти людства, найстрашнішими з яких були злочини геноциду проти українського, єврейського, кримськотатарського народів. Участь українців у боротьбі проти нацизму та підтримці антигітлерівської коаліції відіграла важливу роль у перемозі над гітлерівською Німеччиною та її союзниками. Цей внесок обійшовся нам дорого – величезні втрати серед українців та інших національностей, які проживали на території України у період з 1939 по 1945 рік. Загалом під час цих років загинуло понад вісім мільйонів осіб на території України.
Примирення є результатом величезних зусиль десятків держав та сотень народів. Скоро припиниться війна - так невпинно вірили вони, дивилися у вічі ворогу і продовжували йти. Тепер у це віримо ми й віра наша не виявиться марною.
Нехай День Пам'яті та Примирення завжди нагадує нам, що мир - це найдорожчий скарб, який не купиш за жодні багатства світу, і який потрібно оберігати мов зіницю свого ока. Мир нашій землі, мир Україні!

Ревекка Гусаренко-Барська,
Єлизавета Гусаренко-Барська,
студентки групи ГБВВ-21

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування