День Конституції України 2023!

Конституція – берегиня прав і свобод громадян, суверенності та цілісності кордонів нашої квітучої та сильної країни – України 

Зазираючи у давнину через призму Священного Писання, літописів, та інших історичних пам'яток неможливо не помітити, що Божий Закон був першою конституцією, яка була написана на скрижалях людських сердець. Наші предки з заохоченням підперезалися десятьма заповідями, бо побачили в них не обмеження, а свій захист. Цікаво роздумувати над тим, як камінчик за камінчиком будувалася українська нація і дім дружної численної та нині славнозвісної сім'ї - Українська держава. Де той початок, що був закладений для підйому національної свідомості, тяжко навіть уявити, бо наше пшеничне поле визрівало навіть не віками, а тисячоліттями.

Довготерпіння того вартувало, бо за ним слідувала благодать. Велике благо для народу - коли його держава цілісна і захищена, бо тоді у безпеці живуть бабусі, дідусі, батьки та діти - усі, тоді ми впевнені у своєму майбутньому.

Наша перша квітка конституція замайоріла барвами ще на козацьких ланах. Нині вона є віковічною пам'яткою про незламний дух українського народу, який у стислих обставинах щиро прагнув до свободи й докладав усі зусилля аби серед скель вирівняти шлях, щоб тепер нам було легше йти, щоб ми могли бігти до перемоги.

Ми виграли у змаганні за існування нашої держави, ми встояли, а могутня радянська система жалюгідно впала. Бог не дав бути посоромленим тим, що шукали Його правди. Людина - не раб, людина - вінець Божого творіння, ми прекрасно це усвідомили й саме тому у 1996 році було прийнято Конституцію України, в якій проголошено людину найвищою соціальною цінністю в Україні, а головним обов'язком держави є забезпечення та утвердження прав людини.

фото:* https://pon.org.ua/novyny/4149-derzhavne-svyato-den-konstituciyi-ukrayini.html

Гусаренко-Барська Ревекка, Гусаренко-Барська Єлизавета

студентки групи ГБВВ-11, ННІВГП

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування