Бесіда з нагоди Дня Соборності України

Студенти 1 та 2 курсів спеціальності «Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології» взяли участь у бесіді з нагоди Дня Соборності України, що відзначається на честь проголошення першої Незалежності та Акту Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки.

22 січня 1918 року Українська Народна Республіка проголосила незалежність і відстоювала право бути «самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу».

На Софійській площі у Києві 22 січня 1919 року відбулося офіційне об'єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Вперше за багато століть історичні українські регіони об'єдналися в одну державу.

«Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України - Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка»,- стверджувалося в універсалі.

Сучасна Україна продовжує боротьбу за незалежність. Тому питання соборності залишається актуальним для національних завдань. Цілісність держави буде повністю відновлена лише після того, як Україна звільнить всі території, захоплені ворогом. Соборність – це мета Перемоги.

 

Доцент Кафедри водної інженерії та водних технологій Світлана Козішкурт.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування