17 листопада Міжнародний день студента

Вітаємо з Днем студента! Нехай кожен ваш крок буде вести до вершин успіху, а роки навчання запам'ятаються не тільки здобуванням знань, а й радісними моментами та новими здобутками!

День студента 17 листопада: історія свята

Нажаль Всесвітній день студента має трагічну історію. Він повязаний з подіям Другої світової війни, коли німецькі війська окупували Чехію. 28 жовтня 1939 року студенти та викладачі чеських університетів вийшли на мирний мітинг у Празі. Під час демонстрації нацисти застрелили студента Яна Оплетала.

15 листопада 1939 відбулися повторні демонстрації, присвячені пам'яті вбитого Яна. Окупанти розігнали мітинги та відправили понад 1000 студентів до концтабору, а 17 листопада провели кілька страт. З того часу 17 листопада проголошено як Всесвітній день студента у багатьох країнах, у тому числі й в Україні.

Тому, з огляду на те, що в 2023 році День студента в Україні відзначають в умовах повномасштабної війни дата сповнена символізму. Українські студенти навіть під час війни здобувають освіту, проявляють активну патріотичну позицію і стають наступним поколінням, яке захищатиме Україну, буде її відбудовувати.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування