Відгуки студентів про участь у вебінарі «Роль ораторського мистецтва у професійній діяльності адвоката»

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Сьогодні студенти 1-го курсу спеціальності 081 «Право» у рамках практичної вкладки мали можливість набути досвід на семінарі, проведеному з експрессекретарем прокурора області, а нині відомою адвокаткою Людмилою Миколаївною Суржук. І хоча захід відбувся он-лайн, це не завадило майбутнім юристам обмінятися своїми думками, проявити зацікавленість проблемою діалогу, запитати все, що цікавить щодо фахової роботи, поділитися спостереженнями, ідеями та позитивними враженнями. 

Варто зауважити, що тема сьогоднішнього вебінару «Роль ораторського мистецтва у професійній діяльності адвоката», і пані Людмила розповіла про всі тонкощі створення, підготовки та виголошення захисної промови. На її думку, навики красномовства є невід’ємним елементом професійного зростання адвоката та формою ефективного впливу на судову аудиторію.

Проведений вебінар суттєво відрізнявся від звичайного навчання, адже ми мали змогу розглянути всі питання на конкретних прикладах, що було дуже ефективно та цікаво. Особливу увагу приділяємо промові пані Людмили, яку вона радо представила нам як взірець. Ця промова переконала всіх студентів у доцільності дотримання культури мовлення юриста як елементу його риторичної діяльності.

Отже, у процесі активних запитань та інформативних відповідей, ми набули незамінного життєвого досвіду та зрозуміли, що щоденно професія юриста як оратора реалізується у впливі на слухачів за допомогою усного слова. Ефективність цього впливу багато в чому залежить від культури мовлення юриста. Закономірно, що непереконливий та невиразний виступ не задовольнить судову аудиторію, інколи він навіть може викликати хвилю обурення. Саме тому нинішнє суспільне життя потребує від спеціаліста вільного володіння державною мовою в усній та писемній формах, багатства словникового запасу, готовності до продуктивного спілкування з різними категоріями громадян, адже це є не лише показником загальної культури особистості юриста, але й запорукою його успіху в професії.

Киричук Богдана, ПР-11

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування