Круглий стіл "Юридичний супровід ІТ-бізнесу: особливості діяльності у воєнний час"

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

В рамках фестивалю науки та діяльності наукового гуртка з правової інформатики в ННІП був проведений круглий стіл на тему "Юридичний супровід ІТ-бізнесу: особливості діяльності у воєнний час"

В якості доповідача був запрошений юрист, адвокат, член Національної асоціації адвокатів України Берун Роман Вікторович.

В процесі свого виступу Роман Вікторович розповів про власний досвід роботи з ІТ-компаніями, приділяючи увагу саме організаціям з іноземним капіталом. Наголосив на тому, якими якостями повинен володіти сучасний юрист, а це - комунікація, знання англійської мови, вміння працювати з сучасним програмним забезпеченням на рівні досвідченого користувача, ну, і звичайно, фундаментальні знання права. Пан Роман акцентував увагу студентів на тому, що конкуренція на ринку праці серед юристів в теперішній час доволі висока. Але, і рівень оплати праці в ІТ-компаніях значно вищий, ніж в інших сферах діяльності. Враховуючи, що представники ІТ-бізнесу часто працюють віддалено, то воєнний стан не дуже вплинув на цю сферу. Більшість контрактів були продовжені, працівники з територій, що входять в зону бойових дій, були евакуйовані на територію західних областей України. Таким чином вдалось зберегти надходення в державний бюджет від податків, які платять іноземні ІТ-компанії. А це дуже важливо, особливо в теперішній час.

Загалом, проведений захід викликав жваве обговорення і багато запитань у студентів. До прикладу, чи беруть випускників без досвіду роботи в ІТ-компанії, чи проводять практику для студентів, чи потрібно володіти якимись особливими знаннями з інформатики, щоб працювати в таких компаніях, які форс-мажорні обставини можуть траплятися, чи існують корупційні ризики в процесі діяльності ІТ-компаній в Україні?

Підсумовуючи вище сказане, можна ствержувати, що організація круглих столів із досвідченими практиками - це потужний інструмент для опанування нових знань та майбутнє окреслення напрямків професійної діяльності випускників студентів-правознавців.

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування