Тиждень мрій у ННІОЗ

З 15.04.2024 по 18.04.2024 тривав вже другий за рахунком Тиждень мрій у Навчально-науковому інституті охорони здоров’я. Головною метою цього проєкту є допомога молоді в обранні майбутньої професії, розкриття їхнього потенціалу та підтримка у важливому життєвому виборі. Адже від правильного вибору професії залежить не лише кар'єрний шлях, а й особисте задоволення від роботи.

Тиждень мрій у ННІОЗ розпочався для учасників проєкту зі знайомства з новою для них дисципліною – біомеханікою. Під час лабораторного заняття разом зі старшим викладачем Гіраком Анатолієм Митрофановичем одинадцятикласники досліджували статичні та динамічні рухи. Після пари з біомеханіки, старший викладач Рабченюк Сергій Віталійович ознайомив одинадцятикласників з методикою роботи з дитячим хореографічним колективом. Також у понеділок майбутні випускники поглибили свої знання щодо долікарської допомоги при виникненні невідкладних станів та мали змогу під наглядом старшого викладача Кирика Олега Олеговича відпрацювати прийоми на манекені.

У вівторок, під час лабораторного заняття з корекційної педагогіки, старша викладачка Орел Ірина Олексіївна ознайомила учасників проєкту з технікою Монтесорі. Одинадцятикласники не лише дізнались нову для себе інформацію, але й змогли попрацювати практично, спробувавши виконати декілька цікавих завдань. Старша викладачка Подолянчук Інна Сергіївна ознайомила випускників з поняттям «загальна патологія». Завдяки цій лекції одинадцятикласники змогли поглибити власне розуміння того, наскільки важливим є правильна діагностика, завдяки якій надається необхідне лікування різних захворювань. Старша викладачка та аспірантка Зарічнюк Ірина Романівна провела для випускників захоплююче та інформативне практичне заняття з профілактично-лікувального масажу шиї. Акцент був зроблений на важливості організаційних та гігієнічних норм під час проведення масажу. Під керівництвом досвідченого фахівця, випускники не лише засвоїли теоретичний матеріал, а й відпрацювали вміння на практиці, виконуючи прийоми один на одному.

У середу професор Нестерчук Наталія Євгенівна продемонструвала учасникам проєкту сенсорну кімнату, яка є в Навчально-науковому інституті охорони здоров’я. Випускники мали змогу на власному досвіді відчути, як різноманітні об’єкти, наявні у цьому спеціально обладнаному приміщені, забезпечують зорові, слухові, тактильні та інші види стимуляції. Також учні дізнались, яким саме чином сенсорні кімнати використовуються у роботі з дітьми з розладом аутистичного спектру. Старший викладач Семенчук Олександр Вікторович ознайомив одинадцятикласників з поняттям «кінезотерапія». Під час лабораторного заняття учасники проєкту не лише отримали нові знання, а й сформували практичні вміння.

У четвер  учні рівненських ліцеїв та студенти групи ФТЕ-41 ННІОЗ об'єднали зусилля для проведення дослідження у галузі фізичної терапії та ерготерапії. Під керівництвом доцента Гамми Тетяни Вікторівни оцінили швидкість ходьби під час 10-метрового тесту ходьби в середині 14-метрової траси. Цей тест застосовується для визначення функціональної рухливості, ходьби та вестибулярної функції організму. Вимірювання проводилося двічі з проханням ходити на комфортній «нормальній» швидкості ходьби і на найшвидшій швидкості ходьби. Обробку результатів проводили з використанням застосунку iWalk Assess. Середнє значення обох вимірювань визначали як швидкість ходьби в м/с. Доцент Нагорна Ольга Борисівна провела для учасників проєкту лекцію з ерготерапії. Під час пари одинадцятикласники дізнались про реабілітаційні заходи, спрямовані на відновлення повсякденної діяльності людини із урахуванням наявних фізичних обмежень. У межах профорієнтаційної роботи, старша викладачка Ніколенко Інна Михайлівна провела для учасників проєкту заняття з масажу в косметології, під час якого учні визначили масажні лінії, вивчили основні прийоми лімфодренажного масажу обличчя, для закріплення ефекту від масажу наклеїли лімфодренажне кінезіологічне тейпування на акопунктурні точки К27.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування