Тренінг в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

Всесвітній день ментального здоров'я (World Mental Health Day) в Україні та світі відзначається щороку 10 жовтня. Для українців ця дата важлива як ніколи, адже ми понад півтора року живемо в умовах щоденного стресу: біль, відчай, страх, втрати. Війна та її наслідки це дуже важкий тягар, який під силу не кожному. В таких умовах ніхто не має лишатись наодинці. Не можна дати зламати себе і не можна мовчати, коли не вистачає сил.

У рамках проєкту Mental Health for Ukraine в навчально-науковому інституті охорони здоров’я НУВГП було проведено тренінг з основ психічного здоров'я для студентів першого курсу спеціальності 227 «Терапія та реабілітація». Під час тренінгу подискутували над тим, що таке психічне здоров'я, розглянули основні та найпростіші способи піклування про нього. Окремої уваги приділили проблемі захисту від стресу та подоланню стресових ситуацій.

Також обговорили сигнали надмірного виснаження та тривоги, які потребують уваги, що робити, коли вплив стресових факторів є досить тривалим. На завершення тренінгу провели медитативну техніку релаксації. 

Щоб зберегти стійкість нашої країни, мусимо зберегти кожен свою. Тому, щоб підтримати інших, підтримаймо себе. Нехай кожен наш день буде днем ментального здоров’я.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування