Практичне заняття з каністерапії

22 вересня для студентів першого та шостого курсів спеціальності 227 «Фізична терапія, ерготерапія», 017 "Фізична культура і спорт" спеціалізації "Фізкультурно-спортивна реабілітація" навчально-наукового інституту охорони здоров`я було проведено практичне заняття з каністерапії.

Студенти мали можливість відчути на собі позитивний вплив від спілкування з собакою, а також ознайомитися з різними варіантами використання цих тваринок в роботі з людьми, які цього потребують.                                                                                

Заняття проводила директор закладу дошкільної освіти компенсуючого типу (спеціальний) «Центр Пагінець» Ковальчук Тетяна Леонідівна. Пес – це не лише надійний друг, а й хороший лікар та вчитель. Саме цей підхід використовують на практиці під час каністерапії для покращення моторики та рухових здібностей людини, для підвищення самооцінки та розвитку соціальних навичок. Це заняття відбувалось у досить незвичному для студентів форматі, де теорія одразу ж поєднувалась з практикою, тобто усі бажаючі мали змогу прийняти участь у відповідний спосіб.                                                                

Багато уваги Тетяна Леонідівна приділяла аспектам забезпечення належного добробуту собак в каністерапії відповідно до європейських стандартів. Ознайомила з концепцією єдиного добробуту, яка має бути основоположною не тільки для каністерапевтів, але й для лікарів ветеринарної медицини. Згідно з цією концепцією добробут людей, тварин та навколишнього середовища завжди взаємопов‘язані і впливають один на одного, і, відповідно, покращення добробуту одних, сприяє покращенню добробуту інших.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування