Перспективи розвитку зоотерапії в Рівному

22 листопада на базі Навчально-наукового інституту охорони здоров'я НУВГП відбулось засідання робочої групи, тематика – «Перспективи розвитку зоотерапії в Рівненській області»

В засіданні брали участь Ковальчук Тетяна Леонідівна – директор ЗДО «Центр Пагінець», вчитель-реабілітолог спеціаліст вищої категорії, інструктор-кінолог з робочих якостей, каністерапевт; Бондарчук Олена Вікторівна – інструктор-кінолог з робочих якостей, каністерапевт; Степанова Катерина Павлівна – керівник ГО «КЕНТАВР ЮЕЙ», коневласник; Абрамова Оксана Миколаївна – керівник ГО «Спільно для дії»; Федоришина Світлана Петрівна – керівник гуртка «Корекційна верхова їзда або Іпотерапія»; Мартинова Зоріна Степанівна – тренер з верхової їзди, психолог з відновлення за допомогою коней.

Тематика – «Перспективи розвитку зоотерапії в Рівненській області». Провідними питаннями обговорення були створення навчальних та корекційно-розвивальних програм з анімалотерапії, основні вимоги до програм, механізми їх створення та затвердження. Поділ думками та досвідом партнерів показали, що анімалотерапія має дуже широку сферу використання та актуальність в даних обставинах. Близький контакт людини з твариною, кінестетична взаємодія, невербальне спілкування сприяють зниженню психічного напруження, процесам саморегуляції, самовідновлення, істотно впливають на перебіг хвороби, створюють можливості для її подолання.

Григус Ігор Михайлович, доктор медичних наук, професор, директор Навчально-наукового інституту охорони здоров'я НУВГП та Нагорна Ольга Борисівна, кандидат наук, доцент кафедри фізичної терапії, ерготерапії надали дуже інформаційні коментарі та поради, а також ознайомили присутніх з науковою літературою.

Учасники зібрання висловили побажання щодо необхідності розвитку анімалотерапії в нашій області та Україні загалом. Для цього актуальним є навчання в галузі анімалотерапії та застосування анімалотерапії в реабілітаційному процесі. Тому потрібно ретельно вивчати механізм взаємодії «людина-тварина», а  для збереження здоров’я нації мати фінансову допомогу держави на розвиток анімалотерапії, реабілітаційних центрів та кінного спорту для інвалідів.

Надзвичайно тішить, що робота робочої групи набирає обертів і активності! Дякуємо всім учасникам групи, які долучаються до розвитку анімалотерапії!

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування