Науковий семінар «Психологія здорової поведінки молоді – внесок у генофонд та репродуктивний український ресурс»

22 квітня 2021 р. о 16.05 год відбувся науковий семінар на тему: «Психологія здорової поведінки молоді – внесок у генофонд та репродуктивний український ресурс», присвячений Фестивалю науки НУВГП. Семінар проводила Смольська Людмила Миколаївна, кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри медико-психологічних дисциплін ННІОЗ.


У семінарі прийняли активну участь викладачі кафедри та збірна група магістрів, що вивчає дисципліну «Психологія здорової сексуальності» з переважною більшістю тих, хто навчається за спеціальністю «Фізична терапія, ерготерапія» ЗГМ – 35 (2). Мета семінару: сприяти усвідомленню учасниками семінару відповідальності за поведінку, що змінює (збагачує/збіднює) родовий генофонд; підвищувати мотивації здорового способу життя; розширювати професійні компетенції в напрямку психологізації діяльності фахівця по роботі з людьми.
У підсумку сформульовано настановчі головні тези:
Генетика роду – це соціальна (родова) пам'ять, у якій зберігається, змінюється та передається інформація, яка забезпечує хронологічно та територіально виживання/процвітання спільноти людей, об’єднаних етно-історичною ідентичністю та відповідними духовними цінностями. В програмах ДНК  процвітаючих спільнот – прижиттєві поведінкові патерни, в яких є дві головні психологічні риси: здатність співчувати (розвинутий емоційний інтелект, робота дзеркальних нейронів) і здатність бути організованими (послідовними і практичними). Прижиттєва поведінка молоді має бути усвідомленою з позиції збагачення генофонду і забезпечення найкращих умов для його продовження та покращення. Європейський досвід навчання та виховання молоді з орієнтацією на сексуальне здоров’я та безпеку є проявом соціального інтелекту на сучасному рівні з врахуванням глобальних інформаційних та технологічних викликів. Тому цей компонент має бути введений у модель збагачення українського родового потенціалу.
1. Створено нариси моделі розвитку здорової сексуальності в українському суспільстві.
2. Формуються наукові матеріали учасниками семінару для публікацій в науковому журналі «Реабілітаційні та фізкультурно-рекреаційні аспекти розвитку людини» ННІОЗ.
3. Сформульовано ідею клубу «Здорова молодість» на базі ННІОЗ за різними напрямками сприяння громадському здоров’ю.

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування