Фестиваль науки в стінах ННІОЗ

В рамках проведення Фестивалю Науки сьогодні в ННІОЗ відбувся семінар "ВІЙНА В УКРАЇНІ. МОЖЛИВІСТЬ АБО ЗАГРОЗА ЗАСТОСУВАННЯ ЯДЕРНОЇ ЗБРОЇ. НАСЛІДКИ ТА ВИЖИВАННЯ".

Серед присутніх були директор інституту проф. Григус І.М., заст. директора з грантової роботи доц. Ногас А.О., студенти  наукового гуртка 3 курсу, групи ФТЕ-31, викладачі та бажаючі.

На семінарі розглядалися питання повномасштабного вторгнення рф в Україну, ядерної загрози, що робити у випадку раптового виникнення радіаційної небезпеки. Студентки Несенчук Ольга та Мельник Марія підготували презентацію: «Загроза аварій на радіаційно-небезпечних об’єктах. Радіаційне ураження. Травми від дії іонізаційного випромінювання». Зінчук Тетяна,  Готюк Анасія, Крот Катерина, Іщук Вадим виступали з невеликими доповідями та демонстрували відео-ролики за темою семінару.

Обговоривши основні питання семінару дійшли висновку, що попри значну небезпеку, яку несе ядерний вибух, шанси на виживання залишаються великими, якщо дотримуватися простих інструкцій. По-перше, не ігнорувати сигнал повітряної тривоги та спускатись кожного разу в укриття. По-друге, тримати при собі тривожну валізу (запаси води та їжі принаймні на добу, а краще більше). По-третє, мати в укритті хоч який-небудь канал зв’язку для можливості отримання актуальної інформації.

Наприкінці зустрічі учасники поділилися своїми бажаннями та мріями, які вони обов’язково втілять після закінчення війни.

ПЕРЕМОГА БУДЕ ЗА НАМИ!

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування