День ерготерапії в стінах навчально-наукового інституту охорони здоров`я

Викладачі та студенти навчально-наукового інституту охорони здоров’я долучилися до святкування Всесвітнього дня ерготерапії, який відзначають 27 жовтня, таким чином підтримуючи ініціативу Всесвітньої федерації ерготерапевтів (WFOT) щодо популяризації нової глобально значущої професії ерготерапевта. 

З привітальним словом з нагоди Всесвітнього дня ерготерапії до студентів та викладачів звернувся директор інституту охорони здоров’я, професор Григус Ігор Михайлович, підкресливши, що дана спеціальність для України є новою та дуже затребуваною в умовах сьогодення.               

Продовжила виступ директора, доцент кафедри фізичної терапії, ерготерапії Нагорна Ольга Борисівна, яка розповіла історію виникнення ерготерапії, окреслила нові завдання та перспективи розвитку спеціальності, наголосила, що ерготерапія є науково-доказовою та основана на клієнто-центричному підході з включенням занять, які ґрунтуються на інформації від пацієнта та критичному огляді відповідних досліджень, експертному висновку та минулому досвіді.                                                                                

На захід також були запрошені випускниці нашого інституту, Терешкович Юлія та Поліщук Анастасія, які безпосередньо працюють в цій сфері і знають всі тонкощі професії ерготерапевта. Вони з радістю поділились власним досвідом, наочно показали й розповіли присутнім, на чому фокусується ерготерапія, а також пояснили наскільки важливою є співпраця ерготерапевта з мультидисциплінарною командою (логопедами, фізичними терапевтами, психологами та ін.).

Після проведення заходу студенти емоційно ділися своїми враженнями та задавали запитання. Майбутні фахівці усвідомили всі складнощі, з якими зіштовхуються люди з обмеженнями життєдіяльності та зрозуміли важливість своєї обраної професії.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування