Навчальний візит до Східно-Баварського технічного університету

З 21 квітня по 05 травня 2024 року відбувся навчальний візит до Східно-Баварського технічного університету Амберг-Вайден, у місті Вайден, Німеччина, в межах проекту Erasmus+ "INTERADIS/ Адаптація та інтеграція іноземних студентів" (реєстраційний номер: 619451-EPP-1-2020-1-NL-EPPKA2-CBHE-JP). Проект співфінансується програмою Еразмус+ Європейського Союзу. 

Навчальний візит розроблений німецьким партнером був достатньо насиченим та охоплював культурну та освітню складову, зокрема: відбулися інтеграційні воркшопи World Cafe Workshop, Green Office Workshop, неформальне спілкування з студентами німецького університету, тощо.

Головною ціллю візиту було отримання досвіду роботи Buddy group та інтеграція у нове міжкультурне середовище. Cтудентам пощастило стати учасниками лекцій та воркшопів Східно-Баварського технічного університету, а також пройти інтенсивний курс німецької мови. Щиро вдячні нашому партнеру в межах проекту, OTH, за гостинність та цікаву програму стажування та навчання для студентів.

Ось як студенти- учасники програми мобільності відгукуються про навчальний візит. До вашої уваги відгук Олександра Чернюка, студента ННІ енергетики, автоматики та водного господарства: 

"Мій двотижневий візит до Німеччини в рамках проекту Erasmus+ KA2 INTERADIS "Адаптація та інтеграція іноземних студентів", виявився захоплюючим та надзвичайно пізнавальним.

Нас запросили на навчальний візит до німецького університету Ostbayerische Technische Hochschule Amberg Waiden, що знаходиться у самому серці Баварії - у крихітному містечку Вайден. Університет заснований відносно нещодавно, але він вже  приймає на навчання студентів за обміном з різних країн світу: з Китаю, Японії, Кореї, Індії, Туреччини.  Нас очікувало поглиблення мовних навичок та культурного обміну з німецькими та інтернаціональними студентами. Насправді, цей досвід перевершив мої очікування.

Подорож розпочалася зустріччю з представником університету в мальовничому місті Вайден. Після того, як ми врешті зустрілися з іншими студентамиу межах проекту  Interadis, ми розпочали свої німецькі пригоди. Незважаючи на те, що перший день був напруженим через адаптацію до нового середовища, завдяки допомозі організаторів, ми швидко адаптувалися.

Протягом двох тижнів ми мали можливість брати участь у різноманітних активностях, включаючи вивчення німецької мови, які були у нас мало не щодня, та участь у майстер-класах з лідерства та міжкультурної компетентності, Painting Workshop, World Cafe Workshop, Green Office Workshop, Digital Workforce. Варто також згадати і екскурсії від університету, які проводилися для нас як в самому Вайдені, так і в Амберзі. Особливо вражаючим для мене було відвідати Maker Lab у Технічному університеті міста Амберг, де було розміщено виробництво 3D-друку. Там нам демонстрували учнівські проекти на базі розважальних ігор, що було захоплюючим.

Ну і звичайно окремими хайлайтами можна відмітити екскурсії по містам Німеччини: Вайден, Амберг, Регенсбург, Нюрнберг, Мюнхен та зустріч із місцевими жителями, що дозволило нам пізнати культуру та традиції Німеччини з ближчого погляду. Також я отримав можливість приєднатися до Міжнародного студентського клубу, де ми разом брали участь у різних заходах, включаючи майстер-класи.

У цілому, ця поїздка стала для мене надзвичайно цінним досвідом, який допоміг розширити мої горизонти та збагатити моє розуміння інших культур, а також поглибити свої знання щодо роботи з адаптації іноземних студентів у межах Buddy Program.

Я вдячний проекту Interadis, своєму університету та організаторам за цю можливість та незабутні враження від мого перебування в Німеччині. Danke!)

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування