17.10.2025 Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи
16 жовтня з нагоди World Food Day та 80-річчя Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) в Національному університеті водного господарства та природокористування відбувся Всеукраїнський круглий стіл, ініційований Кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи.
У заході взяли участь здобувачі вищої освіти — учасники студентських наукових гуртків:
- «Охорона та раціональне використання природних ресурсів»,
- «Циклічні агроекосистеми»,
- «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг»,
- «Туризм і гостинність» (НУВГП).
Мета круглого столу — привернути увагу до глобальної продовольчої проблеми та об’єднати зусилля у боротьбі з голодом, недоїданням і злиднями.
Тема World Food Day 2025: “Hand-in-hand for better food and a better future”.
Студенти презентували доповіді про міжнародний досвід продовольчих ініціатив, скорочення харчових відходів, гастрономічний туризм, сталий розвиток агросфери, збалансоване харчування та культурні аспекти гастрономії.
Серед представлених тем:
«Італія як гастрономічний партнер FAO у сталому розвитку»,
«Іспанія: продовольча культура відповідальності»,
«Оптимізація удобрення капусти білоголової»,
«Роль та перспективи розвитку алкотуризму в Україні» та інші.
Дякуємо всім учасникам за активність, наукову ініціативу та бажання змінювати світ на краще!
Бажаємо нових ідей, цікавих досліджень і натхнення у науковій діяльності!
Нагадуємо, що триває набір статей до «Студентського вісника НУВГП».
Деталі: studnauka@nuwm.edu.ua
Щиро дякуємо ЗСУ за можливість навчати та навчатись! Наші студенти — наше майбутнє!