Робоча поїздка в рамках проекту “Capacity building WUO on water management for sustainable agriculture in Volyn, Ukraine”

22 вересня 2023 року в рамках проекту “Capacity building WUO on water management for sustainable agriculture in Volyn, Ukraine” (Розбудова потенціалу ОВК з управління водними ресурсами для сталого сільського господарства на Волині, Україна), яке реалізується МГО  (Non-Government International organization) “Primavera”, спільно з фахівцями з НУВГП та Інституту водних проблем і меліорації НААН (ІВПіМ) було здійснено робочу поїздку до Колодяжненської сільської ради Ковельського району Волинської області.

Під час даного візиту було розпочато спільну роботу з зацікавленими сторонами на регіональному та місцевому рівнях щодо обговорення проблем використання багатофункціональних дренажних систем (на прикладі Кричевичівської осушувальної системи) та можливостей створення  ОВК для управління такими системами. 

Зокрема було презентовано проект на рівні обласної державної адміністрації, регіонального офісу водних ресурсів Волинської області, проведені обговорення з зацікавленими сторонами на регіональному рівні  щодо проблем використання дренажних систем та управління водними ресурсами у зоні їх дії, а також можливості створення ОВК для управління дренажними системами. Пілотною обрано Колодяженську дренажну системи. Проведені інтерактивне  обговорення для визначення комплексу проблем (технічних, економічних, організаційних, екологічних, соціальних) використання дренажу для с.-г. виробництва, виконання функцій захисту від повеней та збереження водних ресурсів на території громади та прилеглих територіях. Також було проведено перший тренінг для зацікавлених сторін на місцевому рівні з питань законодавчої та нормативної бази створення ОВК  ( Закон про ОВК та ін.).

Учасники зустрічі від МГО Прімавера, ІВПіМ та НУВГП:

  1. Жовтоног О.І. - д.с.-г.н. професор, директор МГО Прімавера;
  2. Матяш Т.В., - к.т.н., експерт з питань водокористування та утворення ОВК, зав. відділу інформаційних технологій та маркетингу інновацій ІВПіМ;
  3. Турченюк В.А. - д.т.н., проф. експерт з управління меліоративними системами, завідувач кафедри водної інженерії та водних технологій навчально-наукового інституту енергетики, автоматики та водного господарства  НУВГП;
  4. Клімов С.В. – к.т.н., експерт з гідроінформаційних технологій, управління водними ресурсами і просторового планування з використанням ГІС, доцент кафедри гідротехнічного будівництва та гідравліки навчально-наукового інституту енергетики, автоматики та водного господарства НУВГП.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування