Університет

Круглий стіл з бізнесом

Круглий стіл з бізнесом

Навчально-науковий інститут економіки та менеджменту Національного університету водного господарства та природокористування організував круглий стіл з бізнесом на тему «Фундуки з України та Італії: бізнес та європейські технології».

У роботі семінару взяли участь директор ННІЕМ Ковшун Н.Е., професор кафедри менеджменту Скрипчук П.М., Серджіо Мартіно, представник VIVAIO MARTINO, Італія, співробітники НУВГП,  міжнародний журнал «Садівництво і Виноградарство/Горішник. Технології та Інновації», Рівненська філія Української горіхової асоціації, більше 10 бізнесменів із Житомирської, Волинської та Рівненської областей.

Головною метою круглого столу було показати, що заклади вищої освіти  мають стати хабами для інноваційного розвитку й кластеризації. Перші кроки зроблено: виступи фахівців, які мають горіховий бізнес, пропозиції міжнародної співпраці як для бізнесу, так і можливість для НУВГП організовувати та проводити консультації, участь журналістів як джерела розповсюдження інформації й створення іміджу НУВГП.  

Під час круглого столу були представлені зразки щепленого волоського горіха районованого сорту для зони Полісся і Лісостепу «Сойка», саджанці фундука,  результати селекційної роботи волоського горіха та фундука Рівненської філії Української горіхової асоціації. У круглому столі також виступили фахівець горіхового бізнесу Рейнський Ю. В. та професор Скрипчук П.М. із результатами бізнесової і селекційної роботи волоського горіха та органічних технологій у рамках роботи Регіонального консультаційно-освітнього центру органічного виробництва НУВГП.

Ділова зустріч  продовжилась у польових умовах, де наочно представлено результати  селекційної роботи більше 17 років.  Враження лише позитивні, а головне бізнесмени зрозуміли, що разом із науковцями – успіх буде. Надалі співпраця продовжиться зі створення банку генетичної інформації українських сортів в Італії. Отже, результат є і результат позитивний.

 

Петро Скрипчук,
кафедра менеджменту



назад