Студенти НУВП – учасники Міжнародного конкурсу «Black Sea Science»

Цьогорічний Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science», який відбувся на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association, вкотре продемонстрував різноманіття ідей, нестандартних поглядів студентської молоді щодо вирішення багатьох важливих проблем, що мають суттєве значення в сучасному суспільстві.

Загалом на конкурс було подано 362 роботи (за шістьома напрямами) з українських та закордонних закладів освіти. До журі конкурсу було залучено 144 фахівців-науковців, з яких 92 – з 23 зарубіжних країн, зокрема, таких як США, Німеччина, Великобританія, Італія, Китай, Швейцарія, Німеччина, Греція та інших.

Від НУВГП у конкурсі брали участь  роботи студентів за трьома напрямами:

  • «Інформаційні технології, автоматизація і робототехніка»

Наукова роботи: «Practical application of anomalies detection algorithms in the water reservoir monitoring system», виконана Демчуком Юрієм, магістром 1 року навчання спеціальності «Комп’ютерні науки» під керівництвом: к.т.н., доцента Жуковської Н.В. та к.т.н., доцента Жуковського В.В.;

  • «Екологія та охорона навколишнього середовища»

Наукова робота:  «Model studies of hydrobionts reactions to the presence of microplastics in the aquatic environment», виконана Яхнюк Анастасією, магістром першого року навчання спеціальності «Екологія» під керівництвом д.б.н., професора Бєдункової О.О.;

  • «Туризм та готельно-ресторанна справа»

Наукова робота: «Volhynia – a tourist gateway from Europe to Ukraine», написана Болотюком Романом, студентом 3 курсу спеціальності «Туризм» під керівництвом ст. викладача Яковишиної М.С.

Оцінювання робіт відбувалося у два етапи: перший – рецензування робіт двома незалежними експертами; другий – захист роботи на підсумковій онлайн-конференції англійською мовою з представленням презентації. До другого етапу конкурсу пройшли лише 25%  робіт від загальної кількості учасників з кожного  напряму.

На жаль, роботи Демчука Юрія та Яхнюк Анастасії не потрапили до числа фіналістів та учасників другого етапу.

Робота Болотюка Романа за результатами першого етапу набрала найбільшу  кількість балів – 99 (загалом за напрямом «Туризм та готельно-ресторанна справа» було подано 50 робіт).

У своїй роботі Роман досліджував можливість зробити Волинь «вікном» з Європи до України, враховуючи, що рано чи пізно нашій країні доведеться заново відкриватись до зовнішнього туризму після війни. Наполегливість та цілеспрямованість Романа, вміння аргументовано представити результати досліджень та володіння англійською мовою забезпечили йому перемогу – ІІ місце у такому престижному науковому конкурсі (http://isc.ontu.edu.ua/wp-content/uploads/sites/50/2024/03/2024-2-Tourism.pdf).

Хочемо нагадати, що у 2023 році у зазначеному конкурсі Роман вперше брав участь та зайняв 14 місце серед 32 учасників.

Щиро вітаємо Болотюка Романа та його наукового керівника – Яковишину М.С. з перемогою. Бажаємо сил, енергії, натхнення у подальших наукових пошуках та успіхів у їх реалізації!

А іншим учасникам – не зупинятись, вірити у свої сили і пам’ятати, що тільки наполегливим та завзятим підкорюються вершини. 

Сектор наукової роботи студентів


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування