Штучний інтелект в освіті

21 березня в Національному університеті водного господарства та природокористування в онлайн- форматі відбувся круглий стіл на тему «Штучний інтелект в освіті: питання та відповіді».

Метою заходу була популяризація серед науково-педагогічних працівників можливостей використання ШІ для освітньої діяльності та підвищення загального рівня інтелектуалізації.

До заходу долучилось більше 100 працівників та здобувачів вищої освіти. Модератором й ініціатором заходу виступив  проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Валерій Сорока. З його слів, ще кілька років тому штучний інтелект був чимось далеким і не використовувався в освіті, а вже сьогодні став її невід’ємною частиною.

Головним спікером заходу став CEO компанії DevRain та СТО ДонорUA, фахівець в галузі ШІ Олександр Краковецький, який розповів присутнім про цікаві факти існування штучного інтелекту, його види, користь та ризики, пов’язані із використанням.

Окрім того, працівники та студенти НУВГП виступили з доповідями про теоретичні і прикладні аспекти використання ШІ  в  навчальному процесі та про власні кейси, користувацький досвід.

Доповіді викликали жваве обговорення та дискусії, особливо з питань етичності, доброчесності та правового поля. Варто наголосити, що круглий стіл став лише першим кроком у впровадженні глобальної політики користування ШІ в НУВГП і робота в цього напрямі ведеться та буде розширюватись.

Віталій ПРОКОПЕЦЬ,
відділ зв’язків з громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування