Самопізнання через нейрографічну терапію

Місяць арттерапії розпочався у НУВГП. Першим  відбувся арттерапевтичний тренінг  практичного психолога  Інни Місько «Пізнай себе: нейрографіка».

Як розповіла Інна Олександрівна, нейрографіка – це графічний метод трансформації свідомості, арттерапія. Ніяких навичок малювання не потрібно. Це зовсім новий в Україні метод арттерапії. Метод нейрографіки, при правильному використанні, дозволяє змінювати процес осмислення проблем, розгляд їх під іншими кутами і пошук  їх вирішення. Суть в невимушеній, спонтанній нейрографічній лінії, що пов’язана з нейронними зв’язками мозку. При цьому включається дрібна моторика рук, пов’язана з нейронними мережами мозку.

Нейрографіка – це чудовий метод прийняття рішень, метод простий, доступний, результативний. Основним в цьому методі є зображення ліній і фігур – кіл, трикутників і квадратів. У нейрографіці використовується  енергія  фігур: кола, трикутника, квадрата і лінії. Спеціальна природна нейрографічна лінія унікальна і не повторює себе на кожному відрізку шляху. Якщо навчитися легко проводити лінії не туди, куди хочеться, то і в інших сферах життя буде легше. В цьому і полягає зняття обмежень. Напруга – це реакція на те, що відбувається навколо. Працюючи за алгоритмом, людина  змінює  ступінь своєї напруги та своє ставлення до теми.

Кожен шаблон дії чи поведінки у житті – це нейронний  зв’язок в нашому мозку. Чим частіше ці шаблонні  знання використовуються, тим міцніше стає зв’язок. Накопичені нейронні зв’язки утворюють в мозку велику нейронну мережу. А дія чи поведінка – це частина нейронної мережі, так званий нейронний код, малюнок нейронів. Тут  своє переживання проблеми людина трансформує  через зображення.  Нейрографіка дає можливість зняти внутрішні обмеження і сформувати новий нейронний код.  Основу мови складають чотири  елементи-архетипу: коло, трикутник, квадрат і спеціальна нейрографічна лінія, що володіє двома характеристиками. Саме вона дозволяє змінювати шаблони і відкривати нові можливості на шляху до мети, трансформувати сформовані нейронні зв’язки і створювати нові. Створюючи на аркуші композиції з простих фігур і з’єднуючи їх лінією, людина  формує враження. Таким чином створюється простий графічний код змін для свідомості. Відбувається перенастроювання нейронних зв’язків, і людина  починає  думати і діяти по-іншому.

Спробувати новий метод самопізнання прийшли  студенти, викладачі та працівники університету. Впродовж години, через певний алгоритм, вони відтворювали   нейрографічний малюнок за допомогою маркерів, лайнерів та кольорових олівців. Саме цей особистий малюнок дасть змогу кожному учаснику не тільки пізнати себе, а й вирішити внутрішні   проблеми,  спонукаючи  до певних дій, рішень, або ж витіснить проблеми на задній план, допоможе відійти від них.

До слова, найближчим часом заплановано  ще низку  тренінгів  та майстер-класів від  провідних психологів НУВГП Інни Місько та Олени Скороход.

Вже незабаром відбудеться майстер-клас «Ароматне саше: Мішечок-спокою, щастя, добробуту», воркшоп «Лялька-мотанка: вивільнення творчої енергії», арттерапія з  малювання кавою «У пошуках творчості»,  майстер-клас «Великодня писанка» тощо. Буде цікаво та пізнавально. Приєднуйтесь!

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування