НУВГП посів 20-у сходинку у конкурсах наукових проєктів

Використовуючи інформацію з відкритих джерел (дані Інформаційної служби ЄС – Community Research and Development Information Service (CORDIS), EACEA Projects Results Platform, МОН, КМУ, Національного фонду досліджень України) Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» визначив  рейтинг ефективності участі ЗВО України в головних конкурсах наукових проєктів (міжнародних і вітчизняних) у 2023 році.

НУВГП посів 20-у сходинку  серед  ЗВО  за результатами участі в головних конкурсах наукових проєктів (міжнародних і вітчизняних) у 2023 році. 

Рейтинг RК для окремо взятого ЗВО обраховувався за сумарною формулою  шести коефіцієнтів. Зокрема:  коефіцієнта кількості проєктів, виграних на конкурсі HORIZON Europe з ваговим коефіцієнтом 0,3;  коефіцієнта кількості проєктів, виграних на конкурсі Erasmus KA2 з ваговим коефіцієнтом  0,2;  коефіцієнта  кількості проєктів, виграних на конкурсах Національного фонду досліджень України  з ваговим коефіцієнтом 0,2;  коефіцієнта   кількості проєктів, виграних на конкурсі проєктів за держаним замовленням з ваговим коефіцієнтом 0,15; коефіцієнта кількості проєктів, виграних на конкурсі проєктів молодих вчених з ваговим коефіцієнтом 0,1,  та коефіцієнта кількості проєктів, виграних на конкурсі білатеральних проєктів з ваговим коефіцієнтом 0,05. Визначаються усі показники   як сумарна кількість виграних в поточному році проєктів, приведена до одиничного базису.

Тож  далі наведено  кількісні показники та коефіцієнти  НУВГП у рейтингу:  конкурс Еразмус +К2 – 2, конкурси за державним замовленням – 2; конкурси проєктів молодих вчених – 2, кількість проєктів – 4, кількість видів конкурсів, виграних ЗВО – 3, Кка2 – 0,13, Кдз – 0,50; Кмв – 0,22; кількісне значення рейтингу – 0,122.

До слова, окрім вищезгаданого рейтингу, Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» проводить і низку  інших досліджень активностей українських закладів вищої освіти: рейтинг університетів України «Топ-200 Україна»,  World Universities Web Ranking,  рейтинг акредитацій освітніх програм ЗВО України , участь ЗВО у спільних конкурсах науково-дослідних робіт у рамках двосторонніх міжурядових програм науково-технічної співпраці  та інші.

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування