НУВГП на 18 місці у рейтингу установ SCImago

У міжнародному  рейтингу  дослідницьких установ,  складеним  SCImago, НУВГП посів 18 сходинку з поміж 49 українських університетів  та набрав 7296 балів. Зокрема, загальний процентіль  – 64, процентіль дослідження – 43. інноваційний процентіль – 84 та  соціальний процентіль – 54.

Дані дають змогу швидко прочитати наукову ефективність за останні роки. Рейтинг досліджень стосується обсягу, впливу та якості результатів досліджень установи. Рейтинг інновацій розраховується на основі кількості патентних заявок установи та цитувань, отриманих її результатами досліджень за патентами. Суспільний рейтинг базується на кількості сторінок вебсайту установи та кількості зворотних посилань і згадок із соціальних мереж.

Графічне та просторове представлення балів, отриманих університетом під час оцінювання, виконаного SCImago, можна подивитися тут.

До слова, SCImago Institutions Rankings  з 2009 року публікує свій міжнародний рейтинг дослідницьких установ у всьому світі. Цей  світовий звіт є роботою дослідницької організації в Іспанії – SCImago Research Group , що складається з членів Іспанської національної дослідницької ради (CSIC), Гранадського університетуМадридського університету Карла IIIУніверситету ім. Alcalá , Університету Естремадури та інших навчальних закладів  Іспанії. 

Рейтинг SCImago Institutions поділено на п'ять секторів: уряд, охорона здоров'я, вища освіта, приватний та інші. 

SCImago Institutions Rankings (SIR) – це класифікація академічних і дослідницьких установ, ранжированих за складним індикатором, який об’єднує три різні набори показників на основі результативності досліджень, інноваційних результатів і впливу на суспільство, виміряного їхньою видимістю в Інтернеті.

Він забезпечує інтерфейс, який дозволяє візуалізувати будь-яке налаштоване рейтингування на основі комбінації цих трьох наборів індикаторів. Крім того, можна порівняти тенденції за окремими показниками до шести установ. Для кожного великого сектора також можна отримати діаграми розподілу різних показників.

Для цілей порівняння значення складеного показника було встановлено шкалу  від 0 до 100. Розрахунок генерується щороку на основі результатів, отриманих протягом п’ятирічного періоду, який закінчується за два роки до публікації рейтингу. 

Фактор та вага показника наступні: дослідження (50%) нормований вплив (NI) 13%, досконалість з лідерством  (EwL) 8%, вихід (O) 8%,наукове лідерство (L) 5%, не власні журнали (NotOJ) 3%, власні журнали (OJ) 3%, відмінність (відмінно) 2%, високоякісні публікації (Q1) 2%, міжнародна співпраця (IC) 2%, відкритий доступ (OA) 2%, науковий фонд талантів (STP) 2%, інновації (30%) інноваційні знання (IK) 10%, патенти (PT) 10%, технологічний вплив (TI) 10%, соціальна (20%) альтметрика (AM) 3%, розмір вебсайту (WS) 3%, оцінка авторитету (AScore) 3%, цілі сталого розвитку (ЦСР) 5%, жіночий фонд наукових талантів (FemSTP) 3%, вплив на державну політику – Овертон (ОВ) 3%.

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування