Співпраця з Радою молодих учених при МОН

З презентації  голови РМВ ВСП «Рівненський технічний фаховий коледж»  Катерини Дейнеки  присутні дізналися про наукові здобутки та досягнення молодих учених  Технічного коледжу.

Університет відвідала  делегація Ради молодих учених при МОН. Окрім  гостей:  голови РМУ Олесі Ващук,   заступника  голови Анастасії Сімахової та голови РМУ Інституту фізики гірничих процесів НАНУ  Андрія Хорольського − у круглому столі взяли участь  ректор  Віктор Мошинський, проректор Наталія Савіна, головний спеціаліст управління освіти і науки РОДА Майя Андреєва, директор Рівненської малої академії наук учнівської молоді Олександр  Андреєв, представники  РМУ  НУ «Острозької академії», РДГУ, МЕГУ, ВСП «Рівненський технічний фаховий коледж».

З вітальними промовами до учасників засідання звернулись ректор Віктор Мошинський та проректор Наталія Савіна.

Своєю чергою,   Майя Андреєва  зазначила, що аби заохотити молодих вчених,  РОДА щороку  проводить  конкурс на здобуття премії обласної  адміністрації за заслуги та досягнення у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок.  І, до слова,  з  цього року  розмір винагороди  зріс  з 10 до 15 тисяч.

Про  історію створення і діяльність консультативно-дорадчого органу при МОН – РМУ розповіла Леся Ващук. Пані Олеся підкреслила  важливість комунікації та підтримки постійного зв’язку між молодими вченими України,  озвучила плани   і  найближчі перспективи у роботі ради.

Анастасія Сімахова  й Андрій Хорольський  розповіли про  ініційовані та втілені проєкти  РМУ за останній рік: Школу молодого науковця; онлайн-лекції;  конкурс «Грант  на монографію»;  проєкт  «Здобутки молодих вчених»; Всеукраїнський конкурс наукових та навчальних видань.

Здобутки та перспективи діяльності Ради молодих учених  НУВГП презентувала голова РМУ Ольга Осадча. Зокрема, присутні дізналися про історію і мету створення даного органу; проєкти,   над якими працюють молоді вчені;  співпрацю  з  РМУ при  МОН; стипендії  молодим вченим; участь у наукових заходах і плани діяльності  ради на  навчальний рік.

Про наукові досягнення РМУ  розповів провідний науковий співробітник НДЧ Сергій Куницький. Доповідач зазначив  загальний обсяг фінансування науково-дослідних робіт; представив  проєкти водогосподарського, сільськогосподарського, економічного, інформаційного  і будівельного напряму; динаміку публікацій  та наукометричні показники. Окрім того, пан Сергій   розповів про діючі грантові проєкти; науково-дослідні лабораторії НУВГП; участь у виставках та літніх школах; співпрацю з вітчизняними і закордонними науковими установами  та організаціями.

Згодом, учасники   заходу  за  круглим  столом  разом з іншими молодими науковцями через платформу Google  Meet   обговорили  ключові   проблеми молодих вчених та спільні напрацювання  щодо  їх  вирішення, захист дисертаційних досліджень в разових спеціалізованих радах, участь в конференціях, симпозіумах, семінарах, а також створення  ради молодих учених Рівненської області та стратегію  її діяльності.

Наталія Пархомчук,
відділ зв’язків із громадськістю

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування