Круглий стіл ННІАЗ

У межах Фестивалю науки НУВГП, 25 квітня 2024 р. на базі кафедри екології, технології захисту навколишнього середовища та лісового господарства було проведено круглий стіл «Екологічні проблеми України під час війни: підтоплення територій та знищення природозаповідного фонду».

У роботі круглого столу взяли участь студенти та науковці кафедри екології, ТЗНС та ЛГ та кафедри Агрохімії, ґрунтознавства та землеробства імені С.Т. Вознюка. Долучились до заходу також постійні стейкхолдери ННІАЗ – директор департаменту екології та природних ресурсів Рівненської ОДА Володимир Захарчук, директор Рівненського відділення МАН Олександр Андрєєв, заступник директора РМАНУМ Олександр Мазур та методист РМАНУМ Анеліна Данельчук, а також начальник наукового відділу НПП «Дермансько-Острозський» Оксана Головко.

Завідувач кафедри екології, ТЗНС та ЛГ, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік Української екологічної академії наук Микола Клименко присвятив свій виступ пріоритетам та завданням у підготовці фахівців екологів, що на сьогодні має важливе природоохоронне та суспільне значення. Директор навчально-наукового Інституту агроекології та землеустрою,  голова обласного осередку Всеукраїнської екологічної ліги, доктор сільськогосподарських наук, професор Алла Прищепа окреслила цілий ряд питань, відносно викликів воєнних дій на стан екології в Україні.

Ключовими особами заходу стали представники учнівської молоді Рівненського відділення МАН, цьогорічні переможці ІІ етапу Конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт за секціями «Хімія та біологія» і «Екологія та аграрні науки». Юні науковці представили до уваги присутніх свої наукові розробки, які вони будуть представляти на Всеукраїнському ІІІ етапі конкурсу-захисту МАН, як найкращі учнівські роботи Рівненщини.

Об’єднання молоді та наукової спільноти довкола екологічних викликів під час війни посприяло обміну досвідом, свіжими ідеями та перспективами щодо підвищення обізнаності суспільства стосовно впливу воєнних конфліктів на природу, а також посиленню професійних зв'язків між учасниками задля  наступних співпраць та спільних проєктів.

Ольга  БЄДУНКОВА,
кафедра екології, ТЗНС та ЛГ


 

Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування