Ювілей кафедри теоретичної механіки, інженерної графіки та машинознавства – 10 років (2013-2023)

1 липня 2023 року кафедра теоретичної механіки, інженерної графіки та машинознавства відзначає свій перший ювілей – 10 років.

Створення кафедри відбулося з метою вдосконалення навчального процесу на підставі рішення Вченої ради університету від 26 червня 2013 року (протокол №6) та наказу № 267 від 01 липня 2013 року шляхом злиття базових кафедр університету: кафедри інженерної графіки та машинознавства (кафедра нарисної геометрії, інженерної та машинної графіки та кафедра теплоенергетики та машинознавства) та частини кафедри опору матеріалів, теоретичної та будівельної механіки (кафедра теоретичної механіки).

Впродовж 10 років успішно очолює роботу колективу завідувач кафедри – доктор педагогічних наук, професор Козяр Микола Миколайович. Його енергія, наснага та великий творчий потенціал, розуміння та організація всіх навчальних та наукових процесів, вміння працювати зі спільнотою студентів є яскравим прикладом та орієнтиром для колективу кафедри.

Навчальні дисципліни, які викладаються кафедрою, є важливою складовою підготовки майбутніх інженерів: «Теоретична механіка», «Технічна механіка», «Деталі машин», «Теорія машин та механізмів», «Інженерна графіка», «Нарисна геометрія та інженерна графіка», «Нарисна геометрія, інженерна та комп’ютерна графіка». Опанувати ці складні дисципліни, отримати якісні знання та важливі фахові навики і компетентності допомагає наполеглива та натхненна праця викладачів: кандидата технічних наук, доцента Серілка Леоніда Степановича, кандидата технічних наук, доцента Войтовича Леоніда Степановича, кандидата технічних наук, доцента Стрільця Олега Романовича, кандидатки сільськогосподарських наук, доцентки Сасюк Зої Костянтинівни.

Надійним помічником у роботі кафедри є віддана праця старшої лаборантки з повною вищою освітою Пасічник Лариси Василівни.

Протягом десяти років викладачами кафедри опубліковано 26 навчальних посібників та підручників, 8 монографій, близько 180 наукових статей (з них 12 статей у міжнародних наукометричних базах), 165 тез доповідей наукових конференцій, 210 патентів на корисну модель. Викладачі кафедри неодноразово ставали переможцями у конкурсах Кращий винахідник, Кращий молодий науковець, Кращий науковий посібник та підручник. Внаслідок активної роботи зі студентами підготовлено переможців у Всеукраїнських конкурсах та олімпіадах з дисциплін кафедри. На кафедрі захищено чотири кандидатські дисертації. Одну докторську дисертацію подано до спеціалізованої вченої ради. Започатковано освітньо-професійні програми «Верстати та технології механічної обробки матеріалів», «Комп’ютерне конструювання мехатронних систем», чотиривимірне та віртуальне моделювання технічних об’єктів.

Колектив кафедри висловлює повагу за якісну та плідну роботу протягом багатьох років викладачам та науковцям кафедри, які працювали (2013-2021 роки) в нашому колективі: Стрільцю Володимиру Миколайовичу, Кондратюку Олександру Михайловичу, Крівцову Валерію Володимировичу, Франчук Світлані Олександрівні, Щурику Володимиру Олександровичу, Похильчуку Ігорю Олександровичу, Матвїїву Богдану Теодоровичу, а також завідувачу лабораторії Кадлубіцькому Івану Леонідовичу та діловоду Ромейко Ірині Володимирівні.

Бажаємо всім світлого майбутнього, віри в майбутнє освіти України та перемогу України у війні з  загарбником.

Доцент кафедри теоретичної механіки,

інженерної графіки та машинознавства

Зоя Сасюк

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування