Гостьова лекція "Практичні аспекти оформлення об'єктів права інтелектуальної власності" від Віти Чабан, начальниці Центру інноваційної діяльності та трансферу технологій

4 квітня в рамках "Фестивалю науки" студенти ННМІ мали можливість прослухати лекцію "Практичні аспекти оформлення об'єктів права інтелектуальної власності" від Віти Чабан, начальниці Центру інноваційної діяльності та трансферу технологій.

Слухачі дізналися про основні групи прав інтелектуальної власності, їх об'єкти та суб'єкти. Важливим було ознайомитися з правилами написання матеріалів заявки на отримання патентів на винаходи/корисні моделі, щоб захистити свої нові технічні рішення. Цікавими для студентів стали аспекти оформлення торговельних марок та важливості отримання свідоцтва на реєстрацію товарного знаку у веденні бізнесу. Щодо об'єктів авторського права, то у лекції було зроблено акцент на творах, які є результатом творчої наукової діяльності здобувачів, а також на важливості захисту авторських прав на ідеї охоронним документом - свідоцтвом на реєстрацію авторських прав на твір.

У лекції було презентовано основні українські та міжнародні електронні ресурси, де винахідники можуть зробити патентний пошук та отримати всю необхідну інформацію в сфері інтелектуальної власності.

Дякуємо Віті Миколаївні за проведене заняття і сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!

 

Дмитро Серілко,
доцент кафедри будівельних, дорожніх та меліоративних машин

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування