Презентація міжнародного проекту

Участь викладачів ННІ ЕАВГ в якості експертів у виконанні проекту, що підтриманий урядом Нідерландів

В середу, 28 лютого 2024 в приміщенні торгово-промислової палати в м. Луцьк відбувся заключний семінар проекту, який реалізується МГО «Прімавера» та підтриманий урядом Нідерландів «Розвиток  потужності  для створення  ОВК з управління водними ресурсами  для сталого аграрного виробництва у Волинському регіоні»

Метою заключного семінару було презентувати результати впровадження проекту на пілотній території Колодяжненської громади та обговорення дорожньої карти утворення та розвитку потужності ОВК для експлуатації багатофункціональних дренажних систем на Волині, залучення вітчизняних та іноземних інвестицій у їх модернізацію.

На семінарі виступали представники від державних установ на національному рівні: Мінагрополітики, Держводагенства, Державного агентства Меліорації та рибного господарства, Проект USAID Агро в Україні. Серед виступаючих були також представники Волинської обласної державної адміністрації, Департаменту агропромислового комплексу та розвитку територій, Регіонального Офісу Водних ресурсів Волинської області

Відкривав  захід – заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Троханенко. Як зазначив Олександр Васильович, на Волині є проблема з підтопленням, тому реалізація проєкту – на часі. «Переконаний, що «дорожня карта», яка розроблена під час реалізації проєкту у Колодяжненській громаді, завдяки міжнародній громадській організації «Прімавера», матиме хороші результати», – додав заступник голови облдержадміністрації.

Підтримав проєкт керівник ТзОВ «П’ятидні» Валерій Діброва – орендар земель на території зони мелірації, адже прийшов час робити це на Волині. Сподіваюся, що «дорожна карта», яка розроблена при реалізації проєкту у Колодяжненській громаді, принесе хороші плоди на Волині.

Захід відбувся у двох форматах: підключення до студії на Волині фахівців із Києва, Рівне та Нідерландів.

В рамках семінару своїми напрацюваннями за місяці роботи над проектом поділилися науковці Національного університету водного господарства та природокористування і представники громадської організації «Прімавера», експерт USAID-агро Вячеслав Розгон та інші фахівці.

Під час другої частини семінару відбулася конференція в режимі онлайн із нідерландськими колегами. Експерти Кун Роест та Хенк Моен окреслили досвід своєї країни на цьому шляху.

Викладачі ННІ ВГП виступили з доповідями про результати досліджень. Турченюк В.О. – докт. т.н., проф. експерт з управління меліоративними системами, зав кафедри водної інженерії та водних технологій НУВГП, та Клімов С .В. – канд. т.н., експерт з управління водними ресурсами гідроінформаційних технологій і просторового планування з використанням  ГІС.

Модератором заходу виступила керівник МГО «Пімавера» Ольга Жовтоног, технічний модератор - #Сергій Клімов.

В спілкуванні з представниками посольства Королівства Нідерланди, нідерландськими колегами як перекладач виступила завідувачка кафедри іноземних мов НУВГП Лариса Купчик, к.пед.н., доцент.

Ця подія також представлена в пресі:

З матеріалами проекту можна ознайомитись на офіційному сайті МГО «Пімавера» : https://primavera.pp.ua/news/post/volyn2024, або за посиланнями:

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування