Вітаємо з Днем Державного Герба України!

19 лютого 1992 року золотий Тризуб, що зображений на синьому щиті, вперше набув статусу Малого герба України.

Цей символ є гордістю кожного українця, тому що ним ми свідчимо собі та цілому світу про давнє походження нашого народу, про дбайливе ставлення до історичної спадщини, про сильний та відважний дух, який неозброєним оком прочитується через символи. І нарешті він є вишуканою та надзвичайно привабливою оздобою нашої держави, оздобою кожного українця.

Існує багато припущень що до справжнього значення, яке криється у Тризубі, однак всі вони бездоганні та всі вони про одне - про Україну! Зображення Тризубу нагадує зброю, яку Українці використовували під час боїв. Жодному ворогу ще не вдалося переступити межі нашої країни, не зіштовхнувшись зі спротивом, минувши гострі вили української лютості. Наші предки гостро заточували свої стріли, хоробро ставали перед лицем ворога, натягували тятиву і завжди влучали у ціль, бо знали якою дорогою і незамінною є свобода, що дарована людині Богом. Крім вил та луку зі стрілою в Українському Тризубі можна ще побачити церковний підсвічник-трикірій, який є символом віри в Ісуса Христа, невпинної молитви до Бога, визнання Його святості та покори. Тризуб подібний до сокола, крила якого торкаються неба, який ніби злився з ними в одне ціле, вони є його диханням.

І все ж таки головним посланням герба України є стверджувальний, життєдайний і непорушний виголос “ВОЛЯ”, ми чуємо це усім своїм серцем, ми відчуваємо потяг до життя, яке буде наповнене чимось більшим ніж просто буттям. Кожного дня наші предки прислухалися до небес, які без слів проповідували волю, мабуть, тому вони вирішили запечатати це на синьому полотні щита. Я впевнена, що обрання Тризубу серед безлічі інших символів не є випадковістю, я впевнена це те до чого ми прийдемо у нашому майбутньому, обов’язково прийдемо. І нехай усім нам у цьому допоможе Господь!

  • Наш герб — тризуб. У ньому сила
  • Отця небесного і Сина.
  • Уважно придивись до нього —
  • На Духа схожий він Святого,
  • Що голубом злетів з небес
  • І у людських серцях воскрес.
  • Тризуб, немов сім’я єдина,
  • Де тато, мама і дитина
  • Живуть у мирі і любові
  • На Україні вольній, новій.

Віра Паронова

 

Студентка групи ГБВВ-21 Гусаренко-Барська Ревекка

Студентка групи ГБВВ-21 Гусаренко-Барська Єлизавета

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування