Робочий візит на Кричевичівську осушувально-зволожувальну систему в рамках виконання проекту за підтримки уряду Нідерландів

19-20 жовтня 2023 року викладачі ННІ ЕАВГ (Турченюк В.О. та Клімов С.В.) в складі групи експертів МГО «Прімавера» у рамках виконання проекту за підтримки уряду Нідерландів «Розвиток потужності для створення ОВК з управління водними ресурсами для сталого аграрного виробництва у Волинському регіоні» здійнили другий робочий візит на Кричевичівську осушувально-зволожувальну систему.

Метою візиту було провести оцінювання потреби і можливих шляхів покращення функціонування Кричевичівської осушувальної систем багатофункціонального призначення, зокрема через оцінку технічного стану її елементів, пошук можливостей щодо створення ОВК на землях даної системи та обговорення проблем пов’язаних з її модернізацією та реконструкцією; продовження спільної роботи з зацікавленими сторонами на регіональному та місцевому рівні через інтерактивне обговорення шляхів вирішення проблем ефективного використання Кричевичівської осушувальної системи (далі - ОС) двосторонньої дії, використання дренажу для с.-г. виробництва, забезпечення захисту від шкідливої дії води населених пунктів Колодяженської громади та прилеглих територіях; провести другий тренінг для зацікавлених сторін на місцевому рівні з питань впровадження організаційних та технологічних гідромеліоративних заходів з відновлення працездатності та підвищення продуктивності використання осушуваних земель.

Дводенний візит передбачав виїзд на Кричевицьку осушувально-зволожувальну систему, роботу з фахівцями Ковельської експлуатаційна дільниця Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області, проведення робочого семінару та тренінгу по темі «Сучасний стан функціонування осушувального комплексу західного Полісся та основні напрями його покращення. Використання сучасних інформаційних технологій для відновлення функціонування меліоративних систем»

Кричевичівська осушувальна система двосторонньої дії увійшла до пілотного проекту щодо створення організації водокористувачів з метою управління такою системою. Це нова форма управління меліоративними системами, яка передбачена Законом України від 17 лютого 2022 року № 2079-IX «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель». Тож новий закон надає право водокористувачам об’єднуватись у організації водокористувачів (ОВК) та безоплатно отримувати у власність об’єкти інженерної інфраструктури меліоративної мережі і використовувати їх за призначенням.

Новина на сайті ОТГ: https://kolodyazhne.gromada.org.ua/news/1697803662/

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування