Громадська рада при Держводагентстві України

Вчені ННІ ВГП прийняли участь в обговоренні питання методології оцінки завданої шкоди довкіллю, збитків і потреб внаслідок збройної агресії рф, яке відбувалось на засіданні Громадської ради при Державному агентстві водних ресурсів України

При Державному агентстві водних ресурсів України 20.06.2022 р. в онлайн режимі відбулося чергове засідання громадської ради під головуванням заступника голови громадської ради Павла Гвозденка. З вітальним словом на засіданні громадської ради виступив заступник Голови Держводагентства Ігор Гопчак. 
Ключовим питанням порядку денного стало обговорення методології комплексної оцінки завданої шкоди, збитків і потреб, внаслідок збройної агресії рф. Із зазначеної теми доповіла Ольга Жовтоног, директор МГО «Прімавера».

Доповідачка ознайомила присутніх з методикою розрахунку та оцінки збитків, завданих секторам економіки, відповідно до міжнародних стандартів. Зокрема розповіла про так звану Post-Disaster Needs Assessment (PDNA), – міжнародну загальноприйняту методологію для визначення фізичних збитків, економічних втрат та витрат на забезпечення потреб у відновленні після стихійних лих чи будь-яких катастроф через організацію скоординованого урядового процесу.

Ольга Жовтоног представила основні складові PDNA-методики, покроковий процес оцінки збитків, особливості використання методики для оцінки збитків у водному господарстві України тощо. Вона зазначила, що ця система базується на практично перевірених методах, має широке застосування у світі, а також передбачає комплексний багатогалузевий підхід та адаптацію до кожного унікального випадку.
 
Більш детально можна ознайомитись на сторінці Держводагентства: https://www.davr.gov.ua/news/u-fokusi-obgovoren-gromadskosti--shkoda-vodnim-resursam-vnaslidok-zbrojnoi-agresii-rf- 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування