День Незалежності України 24 серпня 2023

День Незалежності України - це свято нашої великої української родини, яке засвідчує про нашу незламність, відчайдушну боротьбу за свободу, що спонукана невимовним коханням до Батьківщини, та увінчана перемогою!

Наші предки були дуже мудрими людьми, які знали усю глибину та значення такої боротьби. Сьогодні ми вшановуємо пам’ять полеглих душ за наше існування на цій землі, та нашу свободу. Наші родючі землі завжди були ласим шматком в очах сусідніх країн, а національно свідоме населення - головною перешкодою у втіленні загарбницьких планів. Ми неодноразово помилялися, обираючи співпрацю з лицемірами, помилялися, коли розпалювали суперечки в межах країни, але такі спотикання не завадили нам продовжити свій шлях. Щобільше, пройшовши через піч випробувань ми стали сильнішими і тепер нам не боязко дивитися у самі вічі розлюченого ворога.

Дивує, якою древньою та багатою є наша історія, а люди, які брали участь у головних подіях, що сприяли нашому державотворенню, дивують і ще більше! Ми пишаємось нашими мудрими та відважними князями та княгинями, шалено закоханими у свою Батьківщину козаками! Не забудьмо ніколи подвиги Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, які всіма силами намагалися берегти єдність та самостійність Української держави. Козацтво не перестало текти у венах українців навіть після знищення Запорізької Січі. Ми пишаємося простим народом, який постійно отримував батогом то від росіян, то від німців, і хто тільки не гнав нас з наших домівок. Ми пишаємося й тими людьми, яким вдалося зберегти українську самобутність, жертвуючи власною свободою, здоров’ям та життям, серед яких Іван Котляревський, Тарас Шевченко, Пантелеймон Куліш, Іван Франко, Леся Українка і багатьма іншими письменниками та художниками, чия творчість була загрозою в очах ворога.

Наші предки пройшли шляхом жахливого кріпацтва та неволі, пройшли через вирій Вітчизняної та Другої світової війни, але не зламалися під цим тиском, з усіх сил намагаючись зберегти та розвинути все українське. “Ще не вмерла Україна!” - і буде жити у свободі, бо ми створені за образом Божим вільними людьми обирати. Ми обираємо незалежність!

Гусаренко-Барська Ревекка

Гусаренко-Барська Єлизавета

студентки групи ГБВВ-11, ННІВГП


 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування