День Героїв Небесної Сотні

20 лютого - це день вшанування 107 загиблих учасників Революції Гідності, які з початку трагічних подій 2014 року житимуть в нашій пам’яті як Герої Небесної Сотні.

Євромайдан, який зібрався на дев’яту річницю Революції Гідності, вів боротьбу за укладання угоди про асоціацію з ЄС, аби Україна стала на шлях європейського розвитку. Усі ми пам’ятаємо 30 листопада, коли протестувальників жорстоко розігнали, в наслідок цього багато українців постраждало. Але це не зупиняло їх, але стало ще більшим поштовхом для ведення боротьби проти чинної на той час влади. Місто Київ стало центром протистояння, яке тривало близько трьох місяців. Саме там український народ об’єднався, у центрі Києва було влаштовано багато пунктів обігріву, наметів, барикад.

До 20 лютого вже було зафіксовано 89 смертей в наслідок жорстокого побиття, серед них було багато українських активістів, журналістів, мирних громадян, пенсіонерів та навіть дітей. Українське суспільство зіштовхнулося з жорстоким спротивом, який перетворився у пекло на землі - язики пламеню, чорний дим, крики та стогони, плач, ненависть та безпощадність... Боляче повертатися спогадами у минуле, інколи страшно думати що ж чекає на нас далі... Але ми не втрачаємо надії, тому що віримо, що навіть і теперішні страждання нічого не варті порівняно з тією славою, яка має з’явитися нам.

 

Студентка групи ГБВВ-21 Гусаренко-Барська Ревекка

Студентка групи ГБВВ-21 Гусаренко-Барська Єлизавета

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування