6 грудня - День Збройних Сил України

У цей знаменний день, що присвячений вшануванню Збройних Сил України Навчально науковий інститут автоматики, енергетики та водного господарства доєднується до вітань наших героїв!

Збройні Сили України є найвагомішою складовою устрою нашої держави, муром, що міцно стоїть і терпить все, бо так палко кохає найрідніше. Ці стіни покладені на відважних подвигах козацького роду, безкомпромісного, заради правди й волі. Українські мужі - герої, що кладуть себе на жертівник, аби виконалося слово: “Ще не вмерла Україна”, гідні всякої пошани. Ми пишаємось вами, наші любі Захисники!

Щиро дякуємо, за віддану працю, яку ви вірно виконуєте у затінках, окопах, під прицілами ворога і навіть дивлячись у вічі самої смерті. Велика ціна кожної миті мирного неба, кожного клаптика землі, на якому стоїть наша нога, кожного нового дня. Ми ще більше усвідомили, що сила наша в єдності, і найміцнішою ланкою нашого єднання є ЗСУ, бо країна без армії все одно, що дім без батька, якого ніхто і ніщо не замінить.

Ми не можемо лишатися осторонь, тому студенти нашого інституту згуртувалися, аби всіма силами допомогти ЗСУ. Впродовж місяця було виготовлено близько 330 парафінових свічок, на потреби ЗСУ, також студенти активно беруть участь у плетінні сіток в співпраці з Волонтерським центром “Під покровом Пречистої” при Свято-Покровському Катедральному соборі ПЦУ. Багато наших студентів беруть участь в бойових діях, і як же боляче за тих, кого війна скалічила, і кого забрала назавжди. Збори добровільних пожертвувань постійно провадяться між студентами в підтримку сімей учасників ЗСУ.

Вічна пам’ять випускнику спеціальності “Гідромеліорація” Юрію Борисюку (1990-2023), випускнику спеціальності “Гідротехнічне будівництво” Сергію Савчуку (1992-2022), випускнику спеціальності “Науки про Землю (Геологія)” Петру Новицькому (1999-2023), випускнику спеціальності “Автоматизоване управління технологічними процесами” Мар’яну Пушкару (1993-2023), студентам спеціальності “Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології” Андрію Василишину (1996-2022) та Андрію Домашину (1973-2022), студенту спеціальності “Гідромеліорація” Андрію Благодиру (1988-2023).

Нам невідомі всіх їх імена,

Хто їх чекає, хто за ними плаче,
Де їхній дім, як їм болить війна,
Яке в них серце – щире чи терпляче.

Як страшно їм, коли усе горить,
Коли руїни, смерть перед очима,
І як в бою важлива кожна мить,
Які в них білі крила за плечима.
Нам невідомі мрії й здобуття,
Всі їхні рани, всі слова прощання,
Вони – солдати, що кладуть життя,
Заради нас і мирного світання.
І без імен помолимось за них,
За трошки вдачі світлої, простої.
В час зрад страшних і втрат таких гірких,
І без імен вони для нас герої.
Невідомська Вікторія «Нам невідомі всіх їх імена…»

 Автори:

Студентка групи ГБВВ-21 Гусаренко-Барська Ревекка
Студентка групи ГБВВ-21 Гусаренко-Барська Єлизавета

Відповідальний за розміщення: Сергій Клімов

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування