28 жовтня: День визволення України від нацистських загарбників

28 жовтня - День визволення України від нацистських загарбників у Другій світовій війні, який ознаменував кінець темної сторінки в історії України, яка писалася кров'ю, слізьми та горем. Сьогодні ми об’єднуємось аби вшановати героїчні зусилля та жертви, покладені нашим народом у битві за свободу та незалежність. Визволення України від нацистських загарбників є свідченням стійкості та рішучості української нації, а також є джерелом натхнення для всього світу, оскільки навіть у найтемніші часи, наші предки ніколи не втрачали надії та продовжував чинити опір гнобленню, аж поки не досягли жаданої свободи.

Під час Другої світової війни Україна стала головним полем битви між Радянським Союзом і нацистською Німеччиною. Вторгнення призвело до років окупації, поневолень та репресій для українського народу. Однак у самій серцевині запеклих боїв виник український рух опору, який об'єднав людей, що прагнули повернути свою батьківщину та відновити свободу. Вогняна плавильня, якою йшли українці, не попалила ні їхнього незламного духу, ні їхньої непохитної відданості та кохання до рідної домівки, і це найбільше вражає!

 

Битва за визволення України була запеклою та довготривалою.Силами Українських партизанських загонів разом з радянською Червоною Армією відважно боролися проти нацистських загарбників. Були зруйновані міста, селища і села, гинули люди, але український народ не поступався. 28 жовтня 1944 року стало поворотним моментом у визвольній боротьбі України. Чотири Українських фронти Червоної армії в ході скоординованого наступу розпочали операцію, в результаті якої нацистські війська були успішно вигнані з української території.

 

Навіть нині, у всьому нас тиснуть, але ми не потиснені ворогами, ми в важких обставинах, але не впадаємо у розпач. Переслідують нас, але ми не полишені, нас принижують, та ми не погублені. Ми зберегли у своїх серцях дорогоцінні скарби свідоцтв наших бабусь та дідусів, які пройшли до переможного кінця шлях смертельної темряви. І ми вшановуємо пам’ять кожного героя, кожного полеглого у цій страшній боротьбі. І ми так само підперезуємося твердою впевненістю, що жодна зброя не буде успішною проти нас, і всякий язик, що захоче змагатися з нами, ми осудимо. Бог почує нас і потішить нас у нашій скорботі, великий мир буде у наших синів, а сильний, що виступає проти нас стане порохом під нашими ногами й діло його виявиться іскрою. Найвидатніша та найщасливіша сторінка історії України ще попереду. Продовжуємо йти!

 

студентка групи ГБВВ-21 Гусаренко-Барська Ревекка

студентка групи ГБВВ-21 Гусаренко-Барська Єлизавета

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування