Вебінар «Механізм надання безоплатної правової допомоги землевласникам та землекористувачам»

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

13.05.2022 р. в межах Фестивалю науки НУВГП та роботи наукового гуртка кафедри правових природоохоронних дисциплін «Актуальні проблеми земельних правовідносин» відбувся вебінар на тему «Механізм надання безоплатної правової допомоги землевласникам та землекористувачам».

До проведення заходу було долучено директорку Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Негрей Аллу Степанівну.

Алла Степанівна розповіла студентам про особливості надання безоплатної правової допомоги власникам землі та землекористувачам системою БВПД загалом та фахівцями центру зокрема. Також учасники вебінару мали можливість ознайомитися з успішними кейсами надання безоплатної правової допомоги суб’єктам земельних правовідносин. Спікер звернула увагу на актуальність проблем землевласників та землекористувачів в сучасному правовому полі та наголосила на необхідності відповідально ставитися до вимог нормативно-правових актів щодо володіння, користування та розпорядження землею в Україні.

Не оминули увагою і тему волонтерства у сфері безоплатної правової допомоги. Адже більшість пересічних землевласників та землекористувачів мають низьку юридичну грамотність, а, відтак, не завжди можуть захистити свої права на землю. Саме тому важливо доносити таким категоріям населення інформацію про систему безоплатної правової допомоги, що і є основним завданням волонтерів БПД.

 

Оксана ШВЕЦЬ, к.ю.н., доцент

кафедри правових природоохоронних дисциплін

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування