У ННІ права відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми розвитку сучасного права: українські реалії та зарубіжний досвід"

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Захід такого рівня у ННІ права походив 14 травня 2021 року у режимі он-лайн. Так співпало, що конференція відбувалася в той час, коли в Україні відзначають День науки.

З вітальними словами до гостей та учасників конференції звернулися Мошинський Віктор Степанович – доктор сільськогосподарських наук, професор, Ректор Національного університету водного господарства та природокористування; Савіна Наталія Борисівна - доктор економічних наук, професор, проректор з наукової роботи та міжнародних зв'язків Національного університету водного господарства та природокористування; Цимбалюк Валерій Іванович, кандидат юридичних наук, професор, Заслужений юрист України, професор кафедри спеціальних юридичних дисциплін, директор ННІ права НУВГП та Лашевска-Гелльрігель Мартина, доктор габілітований правових наук, професор, заступник директора Інституту правових наук Зеленогурського університету з наукових питань (Республіка Польща).

У роботі конференції взяли участь провідні фахівці галузі права України та зарубіжжя, зокрема про правові та організаційні проблеми функціонування державного управління в умовах пандемії розповів Адам Каспшик, доктор правових наук, завідувач кафедрою державного управління та захисту довкілля Вища гуманітарно-природнича школа в Сандомирі (Республіка Польща). Медіатор зі США, професор Університету Північної Ккароліни та Центрального університету Північної Карліни Френк Лейні поділився з присутніми досвідом проведення медіативних (примирних) процедур. Про особливості професійної підготовки офіцерів фінансової гвардії Італії доповів Мулявка Дмитро Григорович, доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри оперативно-розшукової діяльності, Факультету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції Університету державної фіскальної служби України. Проблемні питання щодо визначення вартості судової експертизи висвітлив у виступі Гайдук Олег Григорович, заступник начальника Рівненського Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області Овдіюк Василь Петрович представив увазі присутніх доповідь щодо особливостей надання безоплатної правової допомоги в контексті реалізації прав і свобод людини. Власним досвідом щодо актуальних проблем реформи децентралізації в Україні поділився з учасниками конференції Курилас Василь Васильович, директор Рівненського обласного контактного центру Рівненської ОДА.

 Також, з доповідями виступили викладачі ННІ права, а саме: Кафарський Володимир Іванович, доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри спеціальних юридичних дисциплін  розповів про конституційно-правові засади діяльності старост в Україні, а Матвійчук Андрій Васильович, доктор філософських наук, професор, професор кафедри конституційного права та галузевих дисциплін звернувся у виступі до висвітлення філософсько-правової основи формування правової системи Європейського Союзу.

У процесі конференції виникали наукові дискусії та обговорення, у яких брали участь усі присутні, в тому числі і здобувачі.

Роботу пленарного засідання модерувала кандидат педагогічних наук, доцент, заступник директора ННІ права з наукової та виховної роботи Гришко Вікторія Іванівна.

За результатами роботи конференції буде опубліковано наукову колективну монографію.

 Оргкомітет

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування